Футболист на Крузейро заменя Машадо в Черно море

07:31
Футболист на Крузейро заменя Машадо в Черно море

Спортно-техническият щаб и ръководството на Черно море са на път да уредят светкавично заместник на бразилския голмайстор Матеус Машадо, който ще бъде продаден до часове. 20-годишният футболист ще бъде заменен от неговия сънародник Брено. Той е собственост на Крузейро. Двата клуба са на финалната права в разговорите за преминаването му на "Тича".


Поради тази причина 21-годишният Брено вече тренира самостоятелно - да не се контузи и това евентуално да провали сделката, разкриват медиите в Страната на кафето. Очаква се до няколко дни той да пристигне в България. Това ще стане, когато клубовете фиксират трансфера. Очакванията са Крузейро да не получи сума за играча, но да запази солиден процент от правата му. "Всичко до 7 септември, когато затваря трансферния тпрозорец в България, ще бъде уредено", убедени са в Бразилия.


Брено е роден на 7 май 2020 година, висок е 188 см. По-силният му крак е левият. Той преминава в Крузейро през януари, а договорът му с клуба е до края на 2025 г. Брено има кратък престой във втория отбор на испанския Валядолид - под наем от Крузейро. Сегашният му клуб пък го привлича от Бразилс.


С продажбата на Матеус Машадо Черно море бе длъжен да реагира и да се подсили с нападател. Пичината е, че бразилецът бе водещият голмайстор в състава - в първите 7 кръга той отбеляза 4 попадения.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация