Роналдо отново блести за Ал-Насър

23:38
Роналдо отново блести за Ал-Насър

Ал-Насър записа нова победа в актива си в първенството на Саудитска Арабия. Възпитаниците на Луиш Кастро разбиха с 4:0 Ал-Шабаб в домакинството си от 4-тия кръг, а спокойно можеха да спечелят и доста по-убедително.

Кристиано Роналдо отново бе с важна роля за успеха на домакините. Той отбеляза първите два гола от дузпи в 13-тата и 38-ата минута, като междувременно още едно негово попадение не бе признато заради нарушение в атака.

В 40-ата минута португалецът асистира за Садио Мане, който добави третия гол за своя тим засичайки топката отблизо. В 63-тата минута Ал-Насър получи още една дузпа, като този път тя бе изпълнена от Абдулрахман Гариб, който обаче нацели напречната греда.

В 79-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Евер Банега получи директен червен картон, а минута по-късно падна четвъртото попадение за домакините. Роналдо стреля с глава в гредата, но при добавката Султан Ал Ганам отблизо бе точен за крайното 4:0.

В друг мач от кръга Ал Ахли се наложи с 2:0 над Ал Таи. И тук герои бяха две от новите звезди на тима - Рияд Марез и Франк Кесие. В 38-ата минута алжирецът засече пас на Ален Сен-Максимен и откри резултата. След това пък в 59-ата минута той асистира за Кесие, който вкара красиво попадение с изстрел от границата на пеналта. Гостите пък играха с 10 души на терена от 35-ата минута, когато Алфа Семедо бе изгонен с директен червен картон.

Днес се изиграха и още три срещи, в които Ал-Таавон победи с 1: като гост Ал Ахуд, Дамак и Ал-Фатех направиха реми 2:2, а Ал Халеей и Ал Хазим също не се победиха, като сблъсъкът им завърши 1:1.

След тези мачове Ал Ахли се изравни по точки с лидера Ал-Итихад, като и двата тима са с по 12, но Ал Ахли е на 2-рото място заради по-лоша голова разлика. Ал-Насър се изкачи с няколко позиции до 6-ото място с 6 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация