Манчестър Сити с трудна победа над Шефилд Юнайтед

18:05
Манчестър Сити с трудна победа над Шефилд Юнайтед

Манчестър Сити постигна трета поредна победа в първенството от началото на сезона. “Гражданите” спечелиха с 2:1 гостуването си на Шефилд Юнайтед. Шампионът на Англия доминираше през целия мач, но стигна по драматичен начин до успеха.

Ерлинг Холанд пропусна дузпа през първото полувреме. Норвежецът обаче откри резултата в 63-ата минута. Резервата Джейдън Богъл изравни в 85-ата минута, но три минути по-късно Родри се разписа.

Очаквано Ман Сити контролираше събитията на терена от самото начало и владееше топката в големи периоди. Защитата на домакините успя да се справи с първите атаки на съперника. Бернардо Силва бе блокиран след няколко финта в наказателното поле. Холанд отправи удар над вратата, след това не затрудни вратаря, след като засече топката с глава. В 20-ата минута Нейтън Аке прати топката в мрежата след грешка на Фодерингъм, но попадението не бе зачетено поради засада на Родри, който игра с топката преди това.

Вратарят на Шефилд Юнайтед направи голямо спасяване в 27-ата минута. Тогава Холанд задържа топката в наказателното поле, последва рикошет в бранител на съперника и кълбото отиде в Алварес. Ъгълът бе труден, но и Фодерингъм се намеси отлично, за да спре аржентинеца.

След като удържа Сити в първия половин час, тимът на Пол Хекингботъм започна да играе по-уверено. И точно тогава щеше да получи гол. Алварес получи топката в наказателното поле, а опитът му за центриране се удари в ръката на Игън и бе отсъдена дузпа. Холанд застана зад топката и я прати в гредата.

В края на полувремето натискът на “гражданите” се усили. Фодерингъм отрази удар от дистанция на Родри. Холанд пък на два пъти бе повален в наказателното поле и имаше претенции за дузпа, но съдията прецени, че няма нарушение.

Манчестър Сити видя, че няма толкова лесно да стигне до успеха и вдигна сериозно оборотите през второто полувреме. “Гражданите” притиснаха съперника и започнаха да създават положение след положение. В 51-ата минута Холанд пропусна великолепна възможност да открие. Той засече остро центриране на Уокър, но не уцели вратата. Домакините със сетни мъки удържаха натиска на гостите, като имаха късмет след удар на Родри.

Изглеждаше, че Холанд нямаше ден. Той не успя да вкара и при третата си великолепна възможност. Вратарят на домакините се справи и с удар на Алварес. Норвежкият голмайстор обаче не се отказа и в 61-ата минута стигна до своя гол. Огромна заслуга за попадението имаше Джак Грийлиш, който проби отляво и сложи топката на главата на Холанд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация