Кристиано и Ал Насър се спасиха на косъм от чудовищен провал в Шампионската лига

23:33
Кристиано и Ал Насър се спасиха на косъм от чудовищен провал в Шампионската лига

Отборът на Ал Насър Рияд бе близо до отпадане от азиатската Шампионска лига, но в крайна сметка спечели финалния плейоф срещу тима на Шабаб Ал Ахли с 4:2. В герои за “шейховете” се превърнаха звездите на отбора - Кристиано Роналдо и Марсело Брозович, които изработиха последния гол в добавеното време.

Иначе играчите на Ал-Насър започнаха силно мачът и поведоха рано с гол на Андерсон Талиска в 11-ата минута. Те обаче не съумяха да задържат преднината си дълго и седем минути по-късно дойде изравняването, което бе донесено от Яхия Ал Гасани. Същият футболист направи кошмарът пълен за съперниците си секунди след подновяването на играта след почивката, когато изведе напред гостите от Обединените арабски емирства.

Роналдо и компания до последно изоставаха, но финалният щурм даде своите плодове за късна наказателна акция. Първо Султан Ал Ганам изравни две минути преди края на редовното време, а в петата минута от продължението авторът на първия гол Талиска изведе отново Ал-Насър напред в резултата. Две минути по-късно пък блестяща атака, завършена от Кристиано Роналдо и Марчело Брозович направи успеха на “шейховете” една идея по-убедителен.

Въпреки това Ал Насър остави много въпросителни с играта си днес. Особено притеснителни са грешките в отбрана, които могат да костват много за Роналдо и компания. Ако отборът от Саудитска Арабия иска в края на сезона да ликува поне с един трофей, то играчите ще трябва да заложат на по-стабилно представяне, защото не всеки път ще могат да разчитат на вдъхновена и продуктивна игра в добавеното време на решаващите срещи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация