Монпелие вади 2,5 милиона евро за Текпетей

06:37
Монпелие вади 2,5 милиона евро за Текпетей

Крилото на Лудогорец Бърнард Текпетей попада в трансферните планове на френския Монпелие, съобщи Foot Мercato. Според информацията, французите са готови да платят 2,5 млн. евро на разградчани за 25-годишния футболист. Оферта за ганаеца има и от клуб от арабския свят, но фланговият играч желае отново да премине в отбор от Западна Европа. 


Шампионът на Франция за 2012 година търси подсилване по крилата, след като продаде звездата си Стефи Мавидиди на Лестър за около 8 млн. евро, а опитният Валер Жермен премина със свободен трансфер в австралийския Макартър. Очаква се преговорите между двата клуба да навлязат в решителната си фаза през тази седмица. 


Договорът на Текпетей с “орлите” изтича през лятото на 2024 година, което означава, че Лудогорец рискува да изпусне нападателя без трансферна сума, като той ще може да влезе през зимата в преговори с друг клуб, в който да премине като свободен агент след края на сезона. 


Още през зимата ганаецът заяви ясно, че иска да продължи кариерата си в друга държава. Тогава оферти за него имаше от Фейенорд и Динамо (Загреб), но до трансфер не се стигна, след като Рик Джонатан получи тежка контузия и това спря продажбата му. Възможно е до такава да се стигне сега. 


Текпетей показва добра форма от началото на сезона. Крилото отбеляза и два гола за успеха с 5:1 над Астана през миналата седмица. В неделя при загубата с 0:1 от Черно море на “Тича” ганаецът влезе в словесна престрелка с фенове на “моряците”. Това се случи дълбоко в добавеното време, а след разправията нападателят на Лудогорец Матиас Тисера бе изгонен с директен червен картон от резервната скамейка. 


“Тема Спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация