Милан беше безкомпромисен срещу Болоня

00:18
Милан беше безкомпромисен срещу Болоня

Милан започна новия сезон с победа. "Росонерите" се наложиха с 2:0 над Болоня в последния мач от откриващия кръг в Серия "А". Резултата откри Оливие Жиру в 11-ата минута, а Кристиан Пулишич в 21-ата удвои преднината на миланския гранд. Малко преди края Рафаел Леао нацели гредата. 

Отборът на Стефано Пиоли изигра много силно първо полувреме, в което на практика реши нещата в своя полза. Отлично впечатление с изявите си оставиха някои от новите попълнения, особено Пулишич и Тижани Райндерс. Болоня продължава да няма успех над Милан у дома от 2002 година. 

Болоня се раздели с австрийския национал Марко Арнаутович, който подписа с Интер, но привлече интересни футболисти като Никола Моро, Щефан Пош, Дан Ндойе и Сам Бойкема. Всички те бяха титуляри. Старши треньорът Тиаго Мота заложи в предни позиции на Джошуа Зиркзее. Зад нидерландеца действаха Мишел Ебишер, Люис Фъргюсън и Ндойе. Сред резервите бе взетият преди по-малко от 24 часа от Интер Джовани Фабиан, а Муса Бароу беше аут заради контузия. 

Наставникът на Милан Стефано Пиоли също пусна от първата минута трима от новите в отбора. Рубен Лофтъс-Чийк и Тижани Райндерс си партнираха с Раде Крунич в средата на терена, а Кристиан Пулишич беше част от офанзивното трио, заедно с Оливие Жиру и Рафаел Леао. Под рамката за "червено-черните" застана Майк Менян, а четиримата бранители бяха Давиде Калабрия, Малик Тиау, Фикайо Томори и Тео Ернандес. Привлеченият от Валенсия Юнус Муса не можеше да играе заради наказание, а Исмаел Бенасер още лекува травма.

Преди началото на срещата с едноминутно мълчание беше почетена паметта на бившия треньор на Болоня Карло Мацоне, който почина преди два дни.

Бяха изминали само 20 секунди, когато левият бек на домакините Хараламбос Ликоянис разтресе напречната греда с мощен удар извън наказателното поле. Футболистите на Милан се стреснаха и се постараха играта да се води по-далеч от вратата им. Леао направи един от характерните си пробив, но намери Райндерс.

В 11-ата минута гостите поведоха с попадение на Жиру. Пулишич центрира на далечната греда, там Райндерс върна топката за Жиру и фрнацузинът необезпокояван я прати в мрежата. Болоня отвърна с добър рейд на Ндойе, но бившият нападател на Базел не успя да завърши атаката с достатъчно качествен удар.

Десет минути след първия гол Милан вкара и втори. Жиру и Пулишич направиха красиво двойно подаване, а изстрелът на американския национал не остави никакви шансове на Лукаш Скорупски. Пулишич продължи да тормози защитата на домакините и негово меко центриране стигна до Жиру, който веднага шутира, но този път Скорупски се намеси. 

Разбирателството между Жиру и Пулишич не беше изненада предвид периода, в който двамата играха заедно в Челси. Следващата възможност за гол се откри пред Тео Ернандес, но Скорупски успя да се справи с опасността. Последва груба грешка на Томори и нарушение на Рафаел Леао, който не получи жълт картон и това вбеси футболистите на Болоня.

Малко преди почивката Пош пропусна да върне интригата с глава. Болоня обаче заигра по-смело през второто полувреме и създаде немалко проблеми на защитниците в бяло. Томори още веднъж показа, че е разконцентриран, а появилият се от пейката Рикардо Орсолини падна твърде лесно и не извлече никакви дивиденти от ситуацията.

Шотландецът Фъргюсън опита няколко интересни хода, с които събуди публиката. За Милан много силен мач направи Тижани Райндерс. Нидерландецът беше навсякъде по терена, а поредният му хубав пас стигна до Крунич, но той не съумя да обработи добре топката. В средата на втората част Ндойе проби почти до аутлинията, но вместо да потърси Орсолини, реши да стреля и топката излезе в аут.

Милан започна да убива темпото, а домакините ставаха все по-напористи. Пиоли също прибегна към смените и в игра за гостите се появиха Ноа Окафор, Томазо Побега, Пиер Калюлю и Самуел Чуквуезе, които замениха Жиру, Лофтъс-Чийк, Калабрия и Пулишич.

В оставащото време Болоня осъзна, че няма шанс дори за частичен обрат, а Милан можеше да стигне до още по-изразителна победа, но гредата попречи на Леао да се разпише в последните секунди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация