Мечтано начало на Серия "А" за Ювентус

12:28
Мечтано начало на Серия "А" за Ювентус

Отборът на Ювентус постигна лесна победа с 3:0 при гостуването си на Удинезе от първия кръг на Серия "А" за новата кампания. Федерико Киеза (2'), Душан Влахович (20' - дузпа) и Адриен Рабио (45+3') отбелязаха три попадения още преди почивката на двубоя, което се случва в откриващ мач на "Старата госпожа" в елита за първи път от 2001/02 насам.

Масимилиано Алегри заложи на очаквания титулярен състав в схема 3-5-2. За първи път той се довери на атакуващия тандем Влахович – Киеза, като двамата му се отплатиха по отличен начин. Другата интересна подробност беше включването на двамата нови халфбекове на тима: Тимъти Уеа и Андреа Камбиазо, който ознаменува дебюта си за тима с асистенция. Домакините също играха в 3-5-2 с Бето и Флориан Товен като нападатели.

Преди началото на двубоя беше отдадена почит към починалия легендарен треньор Карло Мацоне. Не бяха изминали и две минути от мача, когато гостите поведоха. Тогава Влахович се възползва от груба грешка на противников играч и подаде топката на Киеза, който от границата на наказателното поле я прокара между краката на Яка Бийол за 1:0 в полза на своя тим. Това е най-бързият първи гол за сезона на "Старата госпожа" от 1981 година насам. В шестата минута Камбиазо стреля от малък ъгъл, но Марко Силвестри успя да избие с крак.

Торинци продължиха с добрата игра и в 20-ата минута стигнаха до дузпа след явна игра с ръка на Фести Ебоселе. Влахович беше хладнокръвен от бялата точка и удвои преднината на Ювентус. Сърбинът отпразнува своя гол, като демонстративно посочи името си на гърба на фланелката си предвид слуховете за негова раздяла с клуба. Малко след това Товен поиска дузпа заради посягане на Рабио срещу него, но такава не беше отсъдена. 

В 25-ата минута далечен шут на Уолъс профуча над вратата. В 37-ата минута нещо подобно се случи и с изстрела на Ойер Сарага. В 43-тата минута Товен опита удар от разстояние, който се оказа доста неточен. Секунди по-късно Камбиазо също отправи разочароващ изстрел. В добавеното време на първата част Товен отправи нов шут, като този път принуди Войчех Шчесни да се намеси. Секунди преди почивката Силвестри увисна при центриране на Камбиазо и това даде шанс на Рабио да се разпише с глава на празна врата.

Пет минути след началото на втората част нов удар на Товен претърпя рикошет и мина точно покрай вратата за корнер. Домакините продължиха с опитите си да вкарат поне почетно попадение. В 63-тата минута Шчесни изби коварен шут на резервата Лазар Самарджич, а четири по-късно удар с глава на Санди Ловрич мина встрани от вратата. Малко след това Бето също се отчете с пропуск. 

В 73-тата минута Самуел Айлинг-Джуниър пропусна да се разпише с глава. В 80-ата минута именно той асистира за ново попадение на Влахович, което обаче не беше зачетено поради засада на англичанина. Секунди по-късно Шчесни изби със страхотен рефлекс опасен удар с глава на Неуен Перес, а с добавката си Лоренцо Лука нокаутира стража, който я спаси с главата си. Това беше последното по-интересно положение в мача.

Така Ювентус стартира ударно сезона, като в първото си домакинство след седмица ще приеме Болоня, а междувременно Удинезе ще гостува на Салернитана.

УДИНЕЗЕ - ЮВЕНТУС 0:3

0:1 Киеза 2'
0:2 Влахович 20'-д.
0:3 Рабио 45'+3

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация