Манчестър Сити отправи запитване за Флориан Виртц

08:17
Манчестър Сити отправи запитване за Флориан Виртц

Манчестър Сити е засилил интереса си към младия талант на Байер (Леверкузен) Флориан Виртц. 20-годишният футболист е считан за един от най-перспективните млади играчи в Европа и "гражданите" са един от клубовете, които следят отблизо развитието му. Сега обаче англичаните са готови да направят и следващата крачка, като вече са отправили запитване за възможността за осъществяване на евентуален трансфер, твърдят експертите Матео Морено и Фабрицио Романо.


На "Етихад" имат нужда от подсилване в предни позиции след раздялата с Рияд Марез и контузията на Кевин де Бройне. А Виртц би бил много полезен, защото може да играе както зад нападателя, така и по дясното крило.


Интерес към младия германец има и от страна на Ливърпул, но "гражданите" са в по-силна позиция, тъй като са по-силни финансово и ще могат да предложат на Виртц участие в Шампионската лига. От друга страна обаче на "Анфийлд" той вероятно ще получи повече игрови минути, отколкото на "Етихад", където конкуренцията е по-сериозна.


Тепърва ще видим дали ще има развитие по евентуален трансфер на Виртц и в каква посока. В Байер (Леверкузен) се надяват да успеят да го задържат поне за още един сезон. "Аспирините" са му поставили и доста висока цена от над 80 милиона евро, с която да отблъснат евентуалните купувачи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация