Левски удължава договорите на четирима основни играчи

08:12
Левски удължава договорите на четирима основни играчи

Ръководството на Левски е направило огромна крачка към дългосрочното запазване на сегашния състав. "Сините" са постигнали договорка с част от асовете си за удължаване на контрактите им. Така очакванията са каре играчи да подпишат договори всеки момент. Това са бразилците Уелтон и Цунами, както и българите Андриан Краев и Кристиан Димитров. Краев и Цунами са високо в йерархията на отбора - те са капитани. Уелтон пък е голямата звезда в момента. Димитров дойде в началото на годината като резерва, но бившият национал от началото на сезона си изгради статут на твърд титуляр. И четиримата ще парафират при завишени финансови условия. Клубът пък ще е доволен, защото няма да се страхува да ги изпусне като свободни агенти, или да бъде принуден да ги продаде при занижени финансови условия.


Андриан Краев е с най-голям стаж на "Герена" от изброените. Той пристигна в отбора след старта на сезон 2020/21. Тогава наставник бе Георги Тодоров, който го привлече от играещият във Втора лига тогава Хебър (Пазарджик). "Сините" го пробваха първо като офанзивен халф и нападател, преди Станимир Стоилов да го постави в центъра на терена. Той разви играта си на този пост и стигна и до националния отбор. В началото на тази година от Левски отхвърлиха оферта за правата му от страна на Фехервар.


Цунами бе първият бразилец, взет от Левски при втория престой на Мъри в клуба. "Сините" си осигуриха правата му още в края на 2021 г., като той дойде като свободен агент от третодивизионния Ботафого-ПБ. След това от същия тим "сините" взеха и Уелтон. От тогава бекът и крилото са несменяеми титуляри по левия фланг. Цунами има контракт със "сините" до края на първенството. Уелтон пък подписа за по-дълъг срок - до края на 2024 г. Въпреки това шефовете на Левски искат да удължат споразуменията си с двамата. Крилото прави много силен старт на кампанията. В Лигата на конференциите има 2 гола, а в първенството - 3 асистенции.


На "Герена" вече се опариха в началото на кампанията, като бяха принудени да приемат оферта за футболист, чийто договор изтичаше през юни следващата година. Централният защитник Ноа Сонко Сундберг отказа да сключи ново споразумение и в крайна сметка бе продаден на Лудогорец за 800 хил. евро, като в договора между двете страни има и фиксирани бонуси за "сините".


Именно след трансфера на Сундберг пък в състава се отвори място за Кристиан Димитров. Преди това бившият национал имаше епизодични изяви в Хайдук и ЧФР Клуж, но по всичко личи, че на "Герена" той успя да възроди кариерата си. Той е предпочитан от треньора Николай Костов за партньор на Хосе Кордоба в центъра на отбраната пред Келиан ван дер Каап. Нидерландецът също е с изтичащ договор в края на кампанията. Неговото бъдеще обаче засега остава неясно. Той със сигурност не е доволен от факта, че към момента просто запълва дупки.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация