Нов в ЦСКА София ляга под ножа

07:11
Нов в ЦСКА София ляга под ножа

Продължава да е актуална възможността нападателят на ЦСКА Майкъл Естрада да се подложи на операция. Както е известно, преотстъпеният от Крус Асул еквадорски национал страда от хронична контузия на коляното, която не му позволява да тренира и участва в мачовете пълноценно. При гостуването на Ботев (Враца) той се появи на терена едва в 89-ата минута, като дори и в краткото време, в което беше в игра, накуцваше.

Вариантите на лечение на Естрада са два - операция и продължително медикаментозно лечение. Досега обаче вторият не дава особени резултати, като Нестор ел Маестро не може да използва еквадореца за повече от 20-ина минути. Проблемът е, че сърбинът с британски паспорт разполата само с двама чисти нападатели - Назон и Естрада. Наставникът обаче настоява за попълнения на три позиции, а една от тях е именно на върха на атаката. Ако "червените" привлекат таран, се увеличава възможността Естрада да се оперира. Неговият договор за наем е до края на сезона.

В същото време днес ще стане ясно как ще се процедира с травмата на Марселино Кареасо. Той получи разтежение преди мача със Славия, а в седмицата преди гостуването на Лудогорец беше на процедури при известната лечителка Мариана. Те обаче не дадоха нужния резултат, а в последната седмица колумбиецът изобщо не е тренирал пълноценно. Днес той ще мине допълнителни медицински изследвания, които ще покажат кога ще може да се завърне в игра. В събота Нестор ел Маестро изрази надежда, че това ще стане много скоро.

"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация