Пеп: Ако харчехме като Челси, щяхме да бъдем мъртви

17:37
Пеп: Ако харчехме като Челси, щяхме да бъдем мъртви

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че критиците му биха го „убили“, ако той и клубът харчеха толкова, колкото Челси. Лондончани пръснаха над 900 милиона паунда за нови играчи, откакто Тод Боели купи "сините" преди около 12 месеца. „Гражданите“, които често бяха критикувани за своя бюджет за селекция след придобиването на клуба от Шейх Мансур, привлякоха Матео Квачич и Йошо Гвардиол през това лято, за които платиха общо около 120 милиона паунда.

„Не бих могъл да седя тук, ако харчехме толкова, колкото Челси похарчи през последните два трансферни прозореца. Щяхте да ме убиете. Това е сигурно. Щяха да ни проверяват така, че дори не може да си представите.

Искахме Хари Магуайър, но не го купихме, защото не желаехме да платим тази цена. Искахме Марк Кукурея, но не платихме и за него. Искахме Алексис Санчес, но също не платихме. В крайна сметка плащаме толкова, колкото смятаме, че е справедливо. В противен случай имаме нашата академия.

Не критикувам Челси нито за секунда. Те могат да правят каквото си искат. Просто казвам, че ако го правим ние, сме мъртви. Нагласата на хората трябва да се промени. Всеки харчи. Много. Вече похарчиха... не знам... 900 милиона паунда, откакто дойде новият собственик. Ако искат, могат да дадат още 900 и още 900. Имат парите. Бизнесът си е бизнес. Всеки има своя бизнес и прави това, което е най-добро за съответния клуб. Всеки иска да печели.

Кажете ми истината: наслаждавате ли се на този трансферен прозорец? На всеки няколко минути има информация за нов играч тук, нов играч там... Смешно е.

Аз бих искал трансферният прозорец да бъде по-кратък и да затваря преди началото на сезона, но не е така“, коментира Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация