Локомотив Пловдив се поздрави с минимален успех срещу Арда

23:36
Локомотив Пловдив се поздрави с минимален успех срещу Арда

Локомотив Пловдив отново е на върха след успех с 1:0 срещу Арда в един от най-интригуващите двубои от шестия кръг на efbet Лига. Петър Андреев (68) отбеляза единственото попадение за домакините. Младокът се появи от резервната скамейка и малко след това се разписа във вратата на Анатолий Господинов. Малко след това попадение на Станислав Иванов беше отменено след намесата на ВАР. Оказа се, че нападателят на Арда е бил в положение на засада. Мачът на "Лаута" бе ръководен от Станимир Тренчев. Локомотив е лидер в класирането с 16 точки в 6 мача. "Смърфовете" заемат еднолично тази позиция преди двубоя на Черно море срещу Лудогорец в неделя. Арда пък е в средата на таблицата и заема осмо място от общо 16 тима. На почивката фенове на Локомотив опънаха транспарант, с който приканиха всички фенове на тима да подкрепят отбора в гостуването му на Хебър в следващия кръг. 

Днешните домакини са един от двата отбора в елита, които все още нямат загуба от началото на сезона. "Смърфовете" започнаха настоящата кампания с равенство в градското дерби с Ботев (1:1), след което наредиха четири поредни шампионатни победи.

Локомотив е с актив от 13 точки и дели първото място с Черно море. Старши треньорът Александър Томаш се надява, че добрата серия на "черно-белите" ще продължи и след сблъсъка с тима от Кърджали.

В 7-ата минута Димитър Илиев стреля над вратата при изпълнение на фаул. В 10-а минута Димитър Илиев намери Джовани, който показа страхотна техника и стреля силно с левия крак по диагонала, но топката премина над напречната греда. В тази минута феновете на Локомотив извадиха транспарант в подкрепа на привържениците на Динамо Загреб от фракцията Bad Blue Boys, задържани в Гърция заради убийството на фен на АЕК.

Арда отговори чрез Преслав Боруков в 19-ата минута. Той размина Хорхе Сегура, но опитът му да насочи топката към далечния ъгъл бе несполучлив. Две минути по-късно далечен шут на Матеус Да Силва мина встрани от вратата. 

В 44-ата минута пред Локомотив се откри страхотен шанс да се оттегли на почивката с гол аванс. Матеус Да Силва качи топката на главата на капитана Димитър Илиев, но неговият удар премина покрай дясната греда. 

В 56-ата минута Преслав Боруков опита късмета си с удар от далечна дистанция, който беше много разочароващ. В 63-ата минута феновете на стадион "Локомотив" станаха свидетели на поредния неточен удар. Коконов подаде по земя в наказателното поле, но Станислав Иванов шутира много неточно. В 67-ата минута Радослав Цонев центрира в наказателното поле, а Пламен Крачунов нанесе удар с глава. Стражът Динко Хоркаш бе заел своето място и закова топката в ръцете си. 

Веднага след това Локомотив стигна до гол чрез резервата Петър Андреев. Младокът оправда доверието на наставника Александър Томаш и отбеляза гол малко след появата си. Джовани отне топката и организира бърза контраатака, при която подаде в коридор към набралия скорост Андреев. Нападателят нанесе мощен удар в долния ляв ъгъл на вратата и не остави никакви шансове на Анатолий Господинов за намеса. 

В 73-а минута Арда стигна до изравнително попадение, но то не бе зачетено. Станислав Иванов беше изведен зад гърба на защитата, след което преодоля Динко Хоркаш и успя да реализира на опразнената врата. Положението бе разгледано с ВАР, като се оказа, че крилото е бил в положение на засада. 

В добавеното време Господинов парира мощен шут на Пешов. 

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - АРДА 1:0

1:0 Петър Андреев 68'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация