Николас Пенев герой за Хебър срещу Локо София

23:33
Николас Пенев герой за Хебър срещу Локо София

Отборът на Хебър постигна успех с 1:0 над Локомотив София в двубоя от шестия кръг на efbet Лига. В герой за гостите от Пазарджик се превърна синът на Любослав Пенев - Николас Пенев, който реализира единственото попадение в срещата. 

По този начин Хебър се изкачи до третото място с актив от 11 точки. От друга страна Локомотив остана на десета позиция с едва 6 пункта.

Първата сериозна опасност дойде на сметката на домакините. Стражът на гостите Матвей Игонен бе много близо да направи фатална грешка, но все пак успя да изчисти кълбото.  

В 3-ата минута Георги Вълчев отправи силен удар от далечна дистанция, но Александър Любенов изби в корнер. 

В 16-ата минута Карлос Франса направи добър пробив, който завърши с удар с десния крак, но право в ръцете на вратаря на Хебър

В 25-ата минута Атанас Кабов получи перфектен пас по десния фланг. Крилото проби и намери на точката на дузпата Николас Пенев, който без проблеми заби своя първи гол в елита на българския футбол.   

В 38-ата минута Карлос Охене комбинира с Георги Николов, който надскочи Даниел Ками, отправяйки удар с глава, но Александър Любенов се намеси. Малко по-късно халфът на гостите Карлос Охене също пробва рефлекса на стража на столичани, но отново се справи със ситуацията.

В 45-ата минута Симеон Мечев стреля от далечно разстояние, но ударът му мина високо над целта.

Първото по-опасно положение през втората част дойде в 51-ата минута. Красимир Милошев стреля от далечно разстояние, но ударът му не бе точен. 

В 63-ата минута Стефан Ламбезе проби по десния фланг и центира в наказателното поле, а там топката се отби в ръката на Роберт Мазан. Главният съдия Георги Иванов отсъди дузпа, но след преглед с ВАР реферът отмени своето решение.

В 89-ата минута Ламбезе намери Калоян Кръстев в наказателното поле, но ударът с глава на нападателя не намери вратата. До края на срещата домакините не успяха да затруднят защитата на гостите и заслужено отборът на Любослав Пенев се поздрави с трите точки. 

В следващия кръг Локомотив София гостува на Крумовград, а Хебър ще е домакин на Локомотив Пловдив.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – ХЕБЪР 0:1

0:1 Николас Пенев 25'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация