Италия има нов селекционер

23:27
Италия има нов селекционер

Лучано Спалети е новият селекционер на националния отбор на Италия по футбол! Новината бе официално съобщена от Италианската футболна федерация тази вечер. Бившият наставник на Наполи, който изведе тима до Скудетото през миналия сезон, е подписал договор, който влиза в сила от 1 септември и е с продължителност до 2026 година, след световното първенство.

"Италианската федерация съобщава, че е постигнала договорка с треньора от Тоскана, който ще заеме поста от 1 септември. Официалното му представяне ще бъде на базата в Коверчано, преди началото на подготовката за предстоящите мачове със Северна Македония и Украйна", съобщиха от федерацията.

Спалети заема мястото на Роберто Манчини, който преди дни изненадващо хвърли оставка. Интересното е, че той има споразумение с Наполи да не поема друг отбор в следващата година, като в противен случай дължи компенсация в размер на 3 милиона евро. Но според адвокатите на Италианската федерация това важи само за клубни отбори, но не и за националния. Двете страни тепърва ще уточняват разногласията си.

Междувременно и президентът на федерацията Габриеле Гравина приветства Спалети като нов наставник на "Скуарда адзура".

"Приветсваме Спалети. Националният отбор имаше нужда от велик треньор и съм много щастлив, че се разбрахме той да застане начело. Неговият ентусиазъм и компетентност ще са фундаментални за предизвикателствата, които очакват Италия в следващите месеци", обяви Гравина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация