Треньорът на Айнтрахт се оказа левскар

22:36
Треньорът на Айнтрахт се оказа левскар

Настоящият треньор на Айнтрахт Франкфурт Дино Топмьолер е бил на проби в Левски през лятото на 2005 г. Тогава на 24 години той пристига в края на август, за да бъде тестван от "сините". При пристигането си в София той коментира, че връзката му с българския клуб е била направена от неговия мениджър, който се е свързал с футболиста на "сините" по това време Даниел Боримиров.

Преди това Топмьолер е бил съотборник на юношата на Левски Цветомир Чипев в Ерцгебирге Ауе. В треньорската си кариера Дино е бил асистент в РБ Лайпциг през сезон 2020/21 и в Байерн (Мюнхен) от 2021 до 2023 г. Бил е треньор в Оберлигата на Меринг, а след това в Люксембург е водил тимовете на Хам Бенфика от 2014 до 2016 г. и на Дюделанж от 2016 до 2019 г. 

Също така е бил начело на белгийския Виртон през 2019 година, където се задържа за кратко време. На практика Айнтрахт е първото по-сериозно предизвикателство в треньорската кариера на Дино Топмьолер. Това лято той замени на поста Оливер Гласнер. Баща на Дино е легендарният треньор Клаус Топмьолер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация