Избистря се отговорът на въпроса "Ще участва ли саудитски тим в Шампионската лига на УЕФА?"

22:36
Избистря се отговорът на въпроса "Ще участва ли саудитски тим в Шампионската лига на УЕФА?"

Престижният италиански спортен вестник "Кориере дело Спорт" съобщи сензационно, че клубове от Саудитска Арабия ще направят пробив с получаването на една квота за място в Шампионската лига на Европа. Логично тази новина предизвика негативната реакция на доста европейски отбори.

Турнирът е запазен само за европейските топ клубове, но в публикацията се съобщава за "една специална покана". До момента УЕФА не е опровергала официално подобно твърдение, но бившият полузащитник на Милан, който в момента е водещ администратор на европейската централа Звонимир Бобан, нарече публикацията "пълна лъжа".

"Това е безумна измислица от уж сериозен вестник от Италия! Журналисти и новинарски издания ни питат дали това нещо е вярно или не. Не искам да коментирам глупости. Шампионската лига, както всички състезания на УЕФА, ще бъде съставена само от европейски клубове! Това каза президентът Чеферин сто пъти. Изглежда, че не е лесно да се слуша и пише истината, но живеем в такава реалност. Или по-добре казано - някои живеят!", решително заяви Звонимир Бобан за "Вечерни лист".

От следващия сезон (2024/25) Шампионската лига ще бъде с нов формат. Участниците в груповата фаза се увеличават от 32 на 36, като според изданието "Кориере дело Спорт " една квота ще бъде запазена за саудитите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация