Лудогорец ще си връща на Астана в Разград, наградата е Аякс

07:01
Лудогорец ще си връща на Астана в Разград, наградата е Аякс

Лудогорец приема Астана в мач реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Хювефарма Арена" е от 21:00 ч. и ще бъде воден от английския топрефер Антъни Тейлър.


"Орлите" загубиха първата среща в Казахстан с 1:2 и днес ще търсят задължителен успех, за стигнат поне до продължения. Тази роля на догонващ в резултата не е непозната за отбора на Ивайло Петев, който отстрани Балкани в Шампионската лига след поражение с 0:2 в първия мач. Последва обаче разгромен успех с 4:0 в реванша, а всички в Разград се надяват на подобен развой и сега.


Лудогорец влиза в двубоя в добро настроение, след като през изминалия уикенд спечели по категоричен начин дербито с ЦСКА - София. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс в плейофа на турнира. Загубилият пък ще срещне някой измежду Валмиера (Латвия) и Партизани (Албания) на прага на груповата фаза в Лигата на конференциите.


Преди седмица отбраната на разградчани се представи кошмарно на " Астана Арена" и позволи на казахстанския шампион да създаде куп голови положения пред Серджио Падт. Футболистите на Петев бяха под обичайното си ниво, а Лудогорец можеше да загуби и с по-голям резултат. Треньорът на българския шампион разкритикува представянето на своите играчи, а на пресконференцията преди реванша сподели, че отборът не трябва да повтаря грешките, които допусна миналия вторник.


Домакините ще имат предимство на "Хювефарма Арена" заради тревното покритие. Теренът в Разград е естествен, докато този в Астана е изкуствен и до голяма степен попречи на "орлите" да покажат най-доброто, на което са способни. Сега гостите от Казахстан ще трябва да се адаптиран към условията, а Лудогорец ще опита да се възползва от това свое предимство.


Астана реши да съхрани силите на футболистите си и отложи двубоя си от вътрешното първенство. Казахстанският шампион ще иска да повтори представянето си от първия мач, но този път задачата им няма да бъде толкова лесна - още повече, че стадионът се очаква да бъде пълен до краен предел.


Ивайло Петев няма да може да разчита на наказания Сон, а до последно под въпрос ще бъдат Серджио Падт и Доминик Янков, които имат леки оплаквания. Преди 3 дни пък клубът се раздели с Мануел Шоу, който бе трансфериран в Макаби (Хайфа).


ЛУДОГОРЕЦ - АСТАНА


Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Хайстер, Вердон, Сундберг, Фон Витри, Пьотровски, Гонсалвеш, Йораднов, Десподов, Текпетей, Руан Крус


АСТАНА: Чондрич, Бейсебеков, Марочкин, Томашевич, Ованисян, Ебонг, Лончар, Вороговски, Дорбо, Аймбетов, Урега


СЪДИЯ: Антъни Тейлър
СТАДИОН: "Хювефарма Арена", Разград
НАЧАЛО: 21:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация