Попов: Бях решил да напусна Левски още преди няколко месеца

18:31
Попов: Бях решил да напусна Левски още преди няколко месеца

Най-новото попълнение на Ботев Пловдив Ивелин Попов бе официално представен пред медиите. Той коментира трансфера си на "Колежа", както и ситуацията около напускането на Левски.

Бившият капитан на националния отбор на България, който ще носи №10 на гърба си в новия си тим, сподели своите първи впечаления от обстановката в клуба. Попето разкри, че винаги е искал да играе в Ботев (Пд) и добре осъзнава в какъв клуб идва.

"Много се радвам днес да съм тук, на това място. Първите ми впечатления са наистина доста силни и позитивни. Мисля, че е въпрос на време отборът да започне да побеждава и да радва своите фенове. Чувството е много приятно! С много от момчетата се познавам и през годините сме се засичали в националния отбор. 

Атмосферата ми е позната. През годините съм разбрал много добре какво е Ботев и в какъв клуб идвам. По-добре да отидеш там, където знаеш нещата и хората какви са. Хората, които са минали оттук, са се доказали през годините и никога не са ме предали. Вчера веднага ми помогнаха тук, срещнах феноменална помощ. И от Кристиан, и от Тодор, и от още хора в Пловдив. 

Когато съм играл в чужбина и в националния отбор, както знаете, съм делял една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искам и ще се радвам един ден да играем в Ботев. Другите оферти нямат значение и не е коректно да ги коментирам. Искам да подчертая, че финансовият въпрос никога не е стоял на първо място при мен. Каквото са казали, стигнахме си ръцете. Имаше други по-изгодни предложения, но идвам в клуб с традиции и много голяма фенска маса, перфектен стадион и хубава база. Знам какво значи Ботев за своите привърженици и искам да помогна да видя усмивките на тези хора по трибуните.

Не съм привърженик, когато някой номер е зает, независимо кой футболист го носи, да го взема. Номер 10 ми е даден лично от спортния директор и старши треньора, по тяхно настояване. Винаги, където съм бил, съм се старал да давам максимума от себе си и да си оставям сърцето и душата за клуба. Тук ще продължа да го правя и е важно да бъдем обединени всички заедно. На няколко езика се говори в съблекалнята, но първите ми впечатления са добри. Целта на по-опитните е да помагаме на младите футболисти и да ги подкрепяме. 

Много от нещата не ги знаете и не са казани. Решението да напусна Левски съм го взел още преди няколко месеца. Хората в клуба усещат и, ако те преценят, нека да кажат какво съм им казал, когато почнахме да говорим, че желая да напусна Левски. Пожелавам успех на Левски и да кажа, че решенията в живота са си лично мои и никой няма право да ме осъжда. 

Да се надяваме, че ще играя още в неделя. Готов съм и искам да изляза на терена, но това е треньорско решение. Генчев беше и помощник треньор на Балъков в националния отбор. Оттам се познаваме. Мисля, че се справя добре. Доста приятно изненадан съм от работата му. Тренировката е подредена, както и целият ден. Сутринта имахме доста сериозна тренировка. Следобед имаме индивидуална тренировка, показват се грешките. Защото повторението е майка на знанието. Въпрос на време е отборът да тръгне. Трябват няколко победи, за да се върне увереността. Много големи отбори са имали такива серии, но понякога това се случва. Рецепта никой не може да каже, само работа и постоянство.

Тодор Неделев е много щастлив, вчера се чухме около 10 пъти. Не знам в детайли ситуацията около неговия трансфер. Има грешки, има и прошка. Тодор е един от символите на Пловдив, не само на Ботев. Един от бисерите и талантите, които е изкарала пловдивската школа", завърши Ивелин Попов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация