Молде все пак се справи с фарьорците от КИ

23:38
Молде все пак се справи с фарьорците от КИ

Норвежкият Молде победи с 2:0 приятната изненада Клаксвик след продължения и с общ резултат 2:1 се класира за плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Мачът логично започна с натиск на домакините, които поведоха още в 7-ата минута, но попадението бе отменено след преглед с ВАР заради засада. Норвежците обаче продължиха да играят по-добре и логичното се случи в 18-ата минута, когато Кристиан Ериксен се разписа с глава за 1:0 след центриране от корнер на Магнус Волф Ейкрем.

По-силната игра на Молде продължи, но норвежкият шампион така и не успя да реши мача в редовното време, като пропусна няколко добри положения. В 73-тата минута пък гостите от Фарьорските острови пропуснаха златен шанс да изравнят, когато Люк Каси удари напречната греда на домакините.

Така се стигна до продължения, в които по-голямата класа на норвежците си каза думата и в 112-ата минута Мартин Линес направи 2:0 с хубав изстрел от границата на наказателното поле, дошъл отново след изпълнение на корнер. Малко по-късно Йоанес Даниелсен от Клаксвик пропусна добра възможност да върне едно попадение за тима си.

Така Молде измъкна победата срещу сензацията от Фарьорските острови и ще играе плейоф за влизане в групите на Шампионската лига срещу Галатасарай. Клаксвик пък ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу победителя от двойката Шериф - БАТЕ Борисов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация