Арсенал привлече нов вратар

17:51
Арсенал привлече нов вратар

Арсенал привлече Давид Рая от Брентфорд. Лондончани взимат вратаря под наем за един сезон, за което ще платят 3 милиона лири. В договора има клауза за закупуване на стойност 27 милиона паунда.

За да се осъществи трансфера, испанският вратар подписа нов договор с Брентфорд за още две години с опция за още една. Рая ще се бори с Аарън Рамсдейл за титулярното място на “Емиратс”.

Рая пристигна в Бентфорд през лятото на 2019 г. от Блекбърн за 3 милиона лири. Миналия сезон той игра в 39 мача от Висшата лига и 11 пъти не допусна да му отбележат гол.

“Давид е топ вратар, който се редовно представя се представя на много високо ниво. С неговото пристигане добавяме качество и дълбочина към нашия състав, за да можем да се представяме на високо ниво във всички турнири”, коментира спортният директор на Арсенал Еду.

Директорът на Брентфорд Фил Гилс обясни защо трансферът е оформен като наем, а не като продажба: “Сигурен съм, че първият въпрос, който феновете на Брентфорд ще зададат е защо този трансфер е наем с опция за закупуване. Отговорът е, че просто тази структура позволява на сделката да бъде извършена по-бързо. И двете страни искат да направят трансфера постоянен възможно най-бързо. Удължаването на договора на Давид е застраховка, ако това не се случи. Не очаквам да видя Давид отново в Брентфорд, въпреки че това би било неочакван бонус за нас”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация