Челси обяви привличането на Мойсес Кайседо

01:48
Челси обяви привличането на Мойсес Кайседо

Челси обяви привличането на Мойсес Кайседо. Лондончани може да платят на Брайтън 115 милиона паунда, което би било рекордна сума за пределите на Великобритания. "Сините" първо ще дадат 100 милиона, а другите 15 са базирани на бонуси, които са лесно постижими. Освен това в договора има процент от следваща продажба, който ще получат "чайките". 21-годишният еквадорски национал подписа 8-годишен договор с опция за удължаването му за още един сезон.

“Много съм щастлив да се присъединя към Челси. Развълнуван съм да бъда в този голям клуб. Въобще не съм се колебал, след като Челси ми се обади. Просто знаех, че искам да подпиша. Това е сбъдната мечта и нямам търпение да започна”, бяха първите думи Кайседо след финализирането на трансфера.

Челси може да счупи рекорда за британски трансфер за втори път в рамките на 2023 г., след като привлече Енцо Фернандес за 107 милиона лири през януари. Кайседо е осмото ново попълнение на лондончани за това лято.

Еквадорският халф имаше желание да напусне Брайтън още през януари, когато към него имаше интерес от страна на Арсенал. Преди три дни Ливърпул се опита да го привлече и изпрати оферта на стойност 110 милиона паунда, която беше приета. Кайседо отказа на мърсисайдци и изчака новото предложение на Челси, което пристигна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация