Спалети ще бъде новият селекционер на Италия

20:27
Спалети ще бъде новият селекционер на Италия

Бившият треньор на Наполи Лучано Спалети най-вероятно ще е новият селекционер на Италия. Според италианските медии той вече е дал съгласието си и ще бъде обявен официално в сряда, 16 август. От Италианската футболна федерация проведоха разговори с него и с Антонио Конте, но са се спрели на Спалети.

От Италианската футболна федерация съобщиха в неделя, че Манчини се оттегля след пет години на поста, през които изведе "адзурите" до европейската титла. В социалните мрежи треньорът каза, че това е "лично решение", но медиите в Италия разкриха, че специалистът е получил примамлива оферта от Саудитска Арабия.

Спалети напусна Наполи, след като изведе отбора до първата му титла в лигата от 33 години насам и каза, че трябва да си вземе малко почивка. Той обаче е готов да промени намеренията си, тъй като по думите му "да бъдеш треньор на национален отбор би било много привлекателно".

От Италианската футболна федерация обявиха, че "като се вземат предвид предстоящите важни мачове в квалификациите за Евро 2024", нов треньор ще бъде обявен "в следващите дни". Италия се изправя срещу Северна Македония и Украйна през септември в квалификациите за Евро 2024.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация