Бъдещето на Десподов става ясно след реванша с Астана

07:23
Бъдещето на Десподов става ясно след реванша с Астана

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов ще решава след реванша с Астана дали да приеме многомилионната оферта от Русия. Той е идния четвъртък, а от изхода му зависи дали отборът ще си осигури плейоф за групите на Лига Европа срещу Аякс.


Както вече стана ясно, елитният Краснодар е изпратил оферта на стойност 6 милиона евро за играч №1 на България през последните 2 години. Руснаците искат да привлекат звездата на разградчани от близо месец, а сега са предприели и конкретни стъпки за осъществяване на сделката. Ръководството на "орлите" е оставило на Десподов да реши дали да приеме предложението. Ако той пожелае да продължи кариерата си в Русия, то шефовете ще уважат желанието му.


Принципно нападателят иска трансфер, но не е много впечатлен от възможността да заиграе в Краснодар, главно заради ситуацията в страната, предизвикана от войната с Украйна. Иначе от руския клуб са готови да му предложат много по-добри финансови условия от тези, които получава в Разград.


Ако трансферът се осъществи, Десподов автоматично ще влезе в историята като най-скъпо продаденият български футболист от роден клуб в чужбина. Припомняме, че дори и в момента крилото е на една от водещите позиции в тази класация, след като ЦСКА - София го продаде праз 2019 година на италианския Каляри за 4 000 000 евро.


"Мач Телеграф"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация