Кристиано Роналдо завоюва първо отличие с Ал Насър

00:20
Кристиано Роналдо завоюва първо отличие с Ал Насър

Кристиано Роналдо спечели първия си трофей след пристигането си в Саудитска Арабия. Португалската звезда отбеляза два гола във финала на Купата на арабските шампиони, а неговият Ал Насър победи Ал Хилал с 2:1 след продължения. Роналдо се разписа в пети пореден мач от турнира.

Двубоят между втория и третия в саудитското първенство от миналия сезон бе изключително драматичен и изпълнен с доста емоции. Микаел даде преднина на Ал Хилал в 51-ата минута. Ал Насър остана с 10 човека, след като Абдулела Али Амри бе изгонен в 71-ата минута. Кристиано Роналдо изравни три минути по-късно.

Последва дузпа за Ал Хилал, която след преразглеждане бе отменена. До края на редовното време попадение на Роналдо бе отменено поради засада и двубоят завърши 1:1 след 90-те минути. Стигна се до продължения, а в 98-ата минута Кристиано отбеляза втория си гол в мача. Португалецът бе сменен в 112-ата минута, след като получи контузия в коляното.

И двата отбора започнаха с всичките си звезди, повечето от които привлечени това лято. В тима на Роналдо личаха имената на Садио Мане, Марсело Брозович, Секо Фофана и Алекс Телеш. Ал Хилал пък разчиташе на Калиду Кулибали, Рубен Невеш, Малколм и Сергей Милинкович-Савич.

Ал Хилал стартира силно двубоя и с висока преса създаваше проблеми на съперника. Още в третата минута хубав удар на Рубен Невеше мина близо до вратата. Малко по-късно пред Милинкович-Савич се откри голяма възможност. Вратарят изби, но имаше и засада. Последва период, изпълнен с накъсвания и нарушения. Ал Насър постепенно вдигна нивото и стигна до няколко опасни центрирания.

В 19-ата минута великолепно центриране на Мане намери Брозович, който стреля с глава, но ударът му бе отразен от вратаря. До почивката изстрел на хърватина бе спасен, а в една ситуация Роналдо намери отлично Талиска, но той не затрудни стража на Ал Хилал.

Второто полувреме се разви драматично. Ал Хилал поведе в 51-ата минута. Микаел откри резултата след подаване на Малком. След гола тимът на Луис Кастро се хвърли в атаки. Удар на Талиска доведе до блестящо спасяване, а опит на Кристиано с глава бе блокиран. Ал Амри усложни задачата на Ал Насър, след като получи червен картон за нарушение срещу Малком.

Кристиано обаче не се беше отказал и поведе отбора. В 74-ата минута отличен пробив на Ал Ганам завърши с подаване към португалеца, който засече топката пред вратата. Малко по-късно съдията отсъди дузпа за Ал Хилал, което доведе до бурни протести от страна на съперника и червен картон за една от резервите, който бе на пейката.

До края на редовното време попадение на Роналдо бе отменено поради засада, а в последните минути Ал Хилал направи няколко пропуска. Милинкович-Савич на два пъти не се възползва от прекрасни ситуации, въпреки че при първата имаше и засада. Малком пък развинти защитата с поредица от финтове, но ударът му бе блокиран.

В първото продължение удар на Роналдо бе отразен от вратаря. В 98-ата минута Мане бе изведен на добра позиция. Той опита да намери португалеца, но топката се върна към Фофана. Халфът отправи добър удар и топката се удари в гредата, а при добавката Кристиано с глава прати топката в мрежата.

Треньорът на Ал Насър Рияд Луис Кастро бе изгонен малко преди края на първото продължение след бурни протести за едно нарушение. Ал-Хилал натискаше, но като цяло не стигна до чисти възможности, въпреки че играеше с човек повече. В 112-ата минута Кристиано Роналдо получи контузия в коляното след един сблъсък и напусна терена, като бе изваден с количка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация