Потвърдена информация: Хари Кейн е играч на Байерн Мюнхен

15:58
Потвърдена информация: Хари Кейн е играч на Байерн Мюнхен

Капитанът на Англия Хари Кейн вече официално е играч на Байерн Мюнхен. Нападателят пристига от Тотнъм за сумата от 100 милиона евро плюс бонуси, а днес малко преди обяд германците анонсираха привличането му. 

Договорът на играча е до 2027 година, а очаквано голаджията взима фланелката с №9 на баварците. Трансферът е рекорден за Байерн, като досегашният най-скъп играч, закупен от тима от Мюнхен бе Люка Ернандес. Французинът пристигна на "Алианц Арена" от Атлетико Мадрид през 2019 година за около 80 милиона евро.

Кейн кацна в Германия още вчера, а късно вечерта премина и през задължителните медицински прегледи. Допреди няколко дни 30-годишният таран се колебаеше дали да приеме предложението на Байерн, но в крайна сметка взе решение да премине в Бундеслигата.

Кейн си тръгва от Лондон с впечатляващите 213 гола в Премиър лийг от 320 мача, като остава за момента на 48 попадения от рекорда на Алан Шиърър. За националния отбор на Англия Хари има 58 гола и е най-резултатният играч в историята на "трите лъва".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация