Бъдещият шампион на Англия стартира първенството с класически успех над Бърнли

00:09
Бъдещият шампион на Англия стартира първенството с класически успех над Бърнли

Манчестър Сити стартира по перфектен начин шампионата и спечели с 3:0 гостуването си на Бърнли в откриващия двубой за сезона в Премиър лийг. По този начин те се върнаха на победния път, след като преди седмица Арсенал надделя във финала за Къмюнити шийлд. Ерлинг Холанд (4’, 36’) отбеляза две попадения, а Родриго Ернандес (75’) през втората част оформи крайния резултат. Лошата новина за Джосеп Гуардиола дойде в средата на първата част, когато Кевин Де Бройне, който изненадващо стартира от първата минута, получи травма и бе заменен от Ковачич. Интересен факт в срещата бе и това, че единственото официално предупреждение в срещата дойде едва в добавеното време, но бе с червен цвят и дойде за Анас Зарури, който се появи като резерва.

“Гражданите” успяха да излязат напред още в 4-ата минута, когато дълъг корнер бе пратен на задна греда, там Родри посрещна с греда и на свой ред много прецизно намери Холанд, който отбеляза първото попадение за сезона в Премиър лийг. По този начин норвежецът прекъсна и головата си суша в последните няколко двубоя на своя тим.

Само две минути по-късно домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като пресата им свърши работа, а след това Зеки Амдуни влезе в наказателното поле, където се строполи след съприкосновение с Мануел Аканжи, но съдията подмина ситуацията.

Футболистите на Венсан Компани постепенно се съвзеха от ранния удар и изнесоха играта в противниковата половина. Лоша новина за Джосеп Гуардиола дойде в 22-ата минута, когато Кевин Де Бройне получи травма и трябваше да бъде заменен от Матео Ковачич, който пък от своя страна направи своя дебют в Премиър лийг с екипа на Манчестър Сити.

Манчестър Сити сякаш загуби концентрация в следващите няколко минути, когато пресата на домакините започна да дава резултат и те създадоха няколко доста опасни положения. Само добрите намеси на Родри и Кайл Уокър обаче предотвратиха попадение. Постепенно играчите на Гуардиола отново поеха контрола и се нуждаеха само от няколко минути, за да осъществят брилятнтна контраатака завършена с второ попадение на Холанд.

Гостите започнаха по подобен начин и втората част, когато стигнаха до няколко корнера, предизвикали напрежение пред бившия страж на “гражданите” и дебютиращ в днешния ден за Брънли - Джеймс Трафърд. Те успяваха да разиграват спокойно топката и създаваха усещане за пълен контрол над случващото се на терена. На два пъти Родри стреля опасно, като първият му опит предизвика и първото спасяване на стража на домакините.

Футболистите на Манчестър Сити стигнаха до третото си попадение петнайсетина минути преди края на редовното време, когато центриране от фал не бе добре изчистено, а топката попадна в краката на Родри, който отблизо прати топката в мрежата на Бърнли за трети път. Малко след това на терена се появи и друго ново попълнение на шампионите през това лято - Йошко Гвардиол, който направи своя дебют с фланелката на тима.

Първият удар на домакините по посока на вратата на Едерсон дойде едва десет минути преди края на редовното време, когато изстрел на Анас Зарури бе блокиран. В 86-ата минута Хулиан Алварес бе изведен отлично в наказателното поле, но Трафорд се намеси добре и не допусна четвърто попадение. В добавеното време Ананас Зарури фаулира Кайл Уокър при една контраатака. Първоначално съдията му показа жълт картон, но получи сигнал от ВАР и след преглед на монитора, решението бе променено на червен картон. Това бе и единственото официално предупреждение в двубоя.

По този начин Манчестър Сити откри шампионата в Премиър лийг с победа в типичния стил на отбора на Джосеп Гуардиола. Така “гражданите” започнаха уверено само няколко дни преди да се изправят срещу Севиля на финала за Суперкупата на Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация