Арда се наложи над софийския Локомотив

00:09
Арда се наложи над софийския Локомотив

Арда Кърджали победи с 1:0 Локомотив София и се нареди пред "железничарите" във временното класиране на efbet Лига. Лъчезар Котев донесе трите точки за тима на Александър Тунчев с хубав изстрел в 21-ата минута. На трибуните на "Арена Арда" беше бившият испански рефер Давид Борбалан, който дебютира в ролята си на шеф на родните футболни съдии. Успехът качи отбора от Кърджали на пета позиция, а "червено-черните" вече са осми.

Още във втората минута Радослав Цонев пробва бдителността на Александър Любенов под рамката на гостите. Ударът на бившия халф на Левски и Лече обаче беше спасен без проблеми от вратаря. Последва натиск на домакините, който сравнително скоро се материализира в попадение. В 21-ата минута Станислав Иванов намери с добър пас Лъчезар Котев пред наказателното поле, последва изстрел на полузащитника по тревата и топката се спря в мрежата на Локомотив - гол за Арда! 

В първите минути на второто полувреме картината на "Арена Арда" не се промени - домакините натискаха, докато "червено-черните" предимно се бранеха. В 69-ата минута хората на Стойчо Стоев достигнаха до първа опасност пред Анатоли Господинов чрез Димитър Митков. Резервният нападател на столичния тим пробва да намери мрежата с прехвърлящ удар, но не сполучи. Веднага след това Преслав Боруков застраши вратата на Локомотив, търсейки близкия ъгъл, а след две минути Лъчезар Котев шутира в ръцете на Сашо Любенов. В 75-ата минута бразилското крило на "железничарите" Франса напусна терена принудително. 

В 85-ата минута надеждата за състава от "Надежда" поугасна, след като Лука Иванов спъна Джелал Хюсеинов в центъра на игрището и арбитърът Радослав Гидженов му показа втори жълт картон. В добавеното време Иван Коконов се размина с красив гол - опитното крило стреля с глава след центриране отляво, но топката премина покрай целта. Арда вече мисли за задаващото се гостуване на Локомотив (Пловдив) в парк "Лаута", а "червено-черните" гледат към домакинство на Хебър на Любослав Пенев. 

Арда 1:0 Локомотив София

1:0 Лъчезар Котев 21'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация