Мнимален успех за Локо Пловдив в гостуването на Пирин

00:09
Мнимален успех за Локо Пловдив в гостуването на Пирин

Локомотив Пловдив вече е едноличен лидер в първенството, след като надигра с 1:0 Пирин Благоевград в мач от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение падна в 72-ата минута след точно изпълнение на дузпа. от Джовани, а този гол осигури четвърта поредна шампионатна победа на "смърфовете". Голяма роля за нея изигра и червеният картон на Мартин Бачев от домакините, който остави "орлетата" с човек по-малко отще в 21-ата минута.

Гостите създадоха първата опасност още преди да е изминала и минута. Минчев и Илиев комбинираха атрактивно, капитанът на Локо отправи опасен шут, но Ковальов внимаваше и спаси.

В 8-ата минута Ковальов отново се намеси добре след шут на Конте, а в 17-ата само късметът спаси домакините след центриране от корнер и удар с глава на Сегура.

Положението на благоевградчани се усложни неимоверно в 21-ата минута, когато Мартин Бачев бе изгонен от игра. Защитникът видя червения цвят, тъй като фаулира откъсващия се срещу вратаря Минчев в опит да поправи грешката на своя съотборник Костов.

До края на полувремето Локо продължи да доминира, но трудно създаваше опасности пред вратата на "орлетата". От своя страна благоевградчани можеха изненадващо да открият резултата в 42-ата минута. Лясков изпусна Комано, който стреля, но не улучи вратата. Локо отговори подобаващо секунди по-късно, но Минчев не успя да преодолее Ковальов с удар от близка дистанция.

В началото на второто полувреме Джовани не се възползва по най-добрия начин от извеждащ пас на Илиев и шутира в аут.

Контраатаките на "зелените" обаче продължиха да са много опасни и при една от тях, в 57-ата минута, Кондраков излезе очи в очи с Хоркаш, но стражът на пловдивчани изби.

Шест минути по-късно гредата попречи на Локо да открие резултата. "Смърфовете" комбинираха брилянтно, а атаката завърши с удар на Димитър Илиев с глава в левия страничен стълб.

Последва много сериозен шанс за Пирин след грешка на Хоркаш, който не прецени излизането си при центриране, но Тютюков не успя да реализира.

Така се стигна до 72-ата минута, в която Локо откри резултата след точно изпълнена от Джовани дузпа. Тя бе свирена за игра с ръка на Дюлгеров.

С трите точки Локомотив излезе еднолично на върха пред Черно море, който утре гостува на Славия, а футболистите на Александър Томаш могат да се похвалят и с това, че от началото на първенството нямат нито една загуба. 

От своя страна Пирин е на другата крайност. След пет изиграни кръга благоевградчани имат само една точка и заемат незавидното 15-о място в efbet Лига.

ПИРИН - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 0:1

0:1 Джовани 72' д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация