Тиери Анри е фаворит за поста селекционер на младежкия национален отбор по футбол на Франция

21:56
Тиери Анри е фаворит за поста селекционер на младежкия национален отбор по футбол на Франция

Легендата на Арсенал Тиери Анри е фаворит за поста селекционер на младежкия национален отбор по футбол на Франция. Отборът все още няма треньор след напускането на Силвен Рипол.

За негов наследник бяха споменавани имената на Жослен Гувернек, Жюлиен Стефан, Филип Монтание, Рами Гард и Сабри Ламуши, но именно Анри е фаворит. Тиери Анри е бивш треньор на Монако и Монреал, а беше асистент и на Роберто Мартинес в националния отбор на Белгия. В момента той е консултант на американския телевизионен канал СБС.

Ако се съгласи да поеме отбора, Анри ще води "петлите" на Олимпийските игри в Париж следващото лято. В тима може да бъде и Килиан Мбапе, който неколкократно е изявявал желанието си да участва на Олимпиадата. Поемането на този пост ще означава за Тиери да се откаже от някои рекламни и телевизионни договори.

Работата на Анри с младежкия тим може да има сериозно отражение на френския футбол в дългосрочен план. Ако се справи добре, той ще бъде сериозен кандидат да наследи Дидие Дешан начело на първия отбор, което пък ще намали шансовете на Зинедин Зидан да поеме тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация