Треньор диктатор унижава Янков

13:40
Треньор диктатор унижава Янков
Любопитството в Дуисбург бе огромно. Повече от 200 запалянковци проследиха първата тренировка на новия треньор Милан Сашич. A той бързо показа кой ще командва. Халфът Чавдар Янков сбърка един пас и Сашич веднага прекъсна двустранната игра. Той нападна българина, блъсна го и на висок тон му обясни къде греши. След това го плесна зад врата и заниманието продължи, пише Торстен Рихтер от "Ревиршпорт в свой материал, поместен в "7 дни спорт".

"Това е правилният подход - коментира вратарят Том Щарке, който проследи сцената отблизо. - Няма смисъл да си траеш, ако нещо те притеснява. По-добре да си директен и да засегнеш веднага проблема. Сашич няма за цел да унижава играчите, а да ги развива."

Щарке е приятно изненадан от новия си треньор: "Все още не може да се каже много за методите му, но дава ясни инструкции. Изискванията му са точни и съм убеден, че работата му ще ни повлияе положително. Не твърдя, че досега сме били тактически недисциплинирани, но със сигурност можеше и да е по-добре. Досега сме пуснали 18 гола, което е прекалено много. Трябва да ги намалим."

Засега твърдата ръка на Сашич и желанието му да контролира даже личния живот на играчите не притеснява вратаря на Дуисбург.

"За мен нищо няма да се промени - признава Щарке. - Аз така и така живея по този начин. Убеден съм, че тази твърдост ще ни вдигне на крака." Том вярва, че опитните в тима се нуждаят именно от такъв подход, за да се вдигнат. Сигурен съм, че новият треньор ще ни поведе в правилната посока."

След 12 кръга Дуисбург е на 9-о място във Втора бундеслига със 17 т. Води Арминия с 28 т. и мач повече. Следващата седмица е паузата заради мачовете на националните отбори и Сашич ще завиши сериозно времето за тренировки.

Не мисля, че ще ни навреди, ако потренираме повече - казва Шарке. - Всички искат да влезем в Първа бундеслига. Трябва да дадем газ."

За да стане това, Чавдар и колегите му трябва да спрат с издънките.

"Трябва да направим така, че до зимната пауза да намалим преднината на лидерите - призовава вратарят. - Сега не трябва да говорим за влизане в Бундеслигата, а да се концентрираме само върху резултатите си."

Това е новата реалност в Дуисбург под командването на Сашич. Отборът трябва да говори на терена и най-добре с победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация