Храбрият Хебър се пребори за точка срещу фаворита ЦСКА 1948

01:54
Храбрият Хебър се пребори за точка срещу фаворита ЦСКА 1948

Отборите на ЦСКА 1948 и Хебър завършиха наравно 1:1 в среща от 4-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадиона в „Бистрица“ противопостави третия срещу деветия във временното класиране. Педриньо пропусна дузпа в 15-ата минута, но още в началото на второто полувреме даде преднина на "червените" с хубав шут. От 21-вата минута гостите от Пазарджик трябваше да се справят с човек по-малко заради червен картон на Мартин Михайлов. Бранителят направи дузпа, а след това си извади и втори жълт картон за грубо нарушение срещу Педриньо. С десетима души на терена Хебър стигна до изравнително попадение чрез Атанас Кабов. Той беше точен в 80-ата минута. 

Двубоят бе гледан на живо от новото попълнение на тима Никола Илиев. Футболистът мина медицински тестове в новия си клуб, където ще играе под наем от Интер, но трансферът му ще бъде обявен официално в средата на седмицата. 

В 13-ата минута на срещата домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Талис пое топката отлично и се влезе остро в наказателното поле. Мартин Михайлов задържа футболиста на ЦСКА 1948, а главният съдия Кристиян Колев веднага посочи бялата точка, показвайки жълт картон на бранителя. Зад топката застана Педриньо, който избра да шутира в долния десен ъгъл на вратата зад Игонен, но стражът на Хебър парира удара. 

В 18-ата минута отново Игонен се намеси при удар на Педриньо от фаул. Ситуацията за гостите стана доста тежка в 21-вата минута, в която Хебър остана с човек по-малко. Видимо неориентираният днес Мартин Михайлов излезе на тъча и закъсня с влизането си в краката на Педриньо. Главният съдия показа втори жълт и респективно червен картон на защитника. 

В 34-ата минута Елитон скочи над всички в наказателното поле, но ударът му с глава изневери. Най-чистата голова ситуация през първото полувреме бе на сметката на Хебър. В 42-рата минута Ангел Бастунов подаде към Октай Хамдиев, а от отлична позиция фланговият футболист шутира силно към вратата. Капитанът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов бе затворил ъгъла си и парира удара в корнер. 

Второто полувреме започна отлично за ЦСКА 1948 и Педриньо се реабилитира за пропусната дузпа с гол във вратата на Хебър. "Червените" организираха бърза атака, при която бразилецът беше намерен в наказателното поле от Антонио Вутов, а този път шутът на нападателя беше безпощаден. 

В 59-ата минута Георги Вълчев напредна и подаде към включилия се в предни позиции Роберт Мазан. Той стреля от движение с левия си крак, но твърде неточно. В 67-ата минута Октай Хамдиев получи тежка контузия в областта на коляното. Футболистът беше изнесен с носилка, като състоянието му не бе никак добро. 

В 73-ата минута удар на Ивайло Чочев се превърна в центриране за Видар Кяртенсон, който не успя да засече топката с протегнатия си крак. Две минути по-късно Георги Вълчев получи много свободно пространство пред себе си. Той го използва и шутира, а топката срещна телата на двама футболисти на ЦСКА 1948. Даниел Наумов внимаваше и спаси. 

В 80-ата минута Хебър стигна до изравнителното попадение. С десетима души на терена гостите показаха, че са много опасни и заслужено изравниха. Атанас Кабов не беше срещнат от защитниците на "червените" и шутира през краката на Емил Виячки от далечна дистанция. Даниел Наумов плонжира, но позволи на топката да мине под плонжа му. 

В добавеното време на мача Матвей Игонен парира удар на Ивайло Чочев, с който "червените" можеха да се поздравят с успеха. Вместо това двубоят завърши наравно 1:1.

efbet Лига, IV кръг

ЦСКА 1948 - Хебър Пазарджик 1:1

1:0 Педриньо 46'
1:1 Атанас Кабов 80'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация