Локо София се поотърси след загубата от Левски с успех над Пирин

23:43
Локо София се поотърси след загубата от Левски с успех над Пирин

Локомотив София записа втора победа от началото на сезона, след като победи с 2:0 Пирин Благоевград в среща от четвъртия кръг на efbet Лига. Домакините заслужено стигнаха до успеха, след като бяха по-добрият отбор на терена. Красимир Станоев реализира дузпа в края на първата част (45+3’), а след това прекрасно изпълнение на Карлос Франса от пряк свободен удар оформи крайния резултат (82’). Така “орлетата” все още нямат победа от началото на сезона и имат само един отбелязан гол в четирите си изиграни срещи. Иначе попадение на Франса бе отменено заради засада в средата на второто полувреме, а Симеон Александров пропусна да изравни на празна врата при резултат 1:0.

Двубоят започна спокойно, като в първите 7-8 минути нямаше никакви интересни положения и двата тима сякаш повече се изучаваха. В 8-ата обаче дойде първата възможност в срещата, когато Калоян Кръстев засече центриране отдясно с глава, но Максим Ковальов успя да спаси.

В следващите минути темпото продължи да не бъде толкова високо и не се създаваха особено много интересни моменти. В 17-ата минута Ивайло Найденов проби добре отдясно и пусна пас по земя към Карлос Франса, който бе на чиста позиция. Нападателят обаче разочарова със завършващия си удар и изкара кълбото в аут.

След нови нетолкова динамични минути в 41-ата дойде и първият точен удар за Пирин. Тогава Симеон Александров опита късмета си от дистанция, но Александър Любенов улови без проблем. Иначе преди това атаки имаше и към двете врати, но без да се стига до опасни удари и намеси на вратарите.

В 45-ата минута Локо (София) получи правото да изпълни дузпа. Максим Ковальов не успя да се намеси добре след далечен изстрел и изпусна кълбото. До него стигна Галин Минков, но вратарят в опита си да избие топката скочи в краката на футболиста на домакините и го спъна. Това накара главният рефер да посочи бялата точка, а още по-лошото за Пирин бе, че Ковальов освен, че направи дузпата и се контузи.

След няколко минути, в които се оказваше медицинска помощ на стража на “орлетата”, Краси Станоев се зае с изпълнението на наказателния удар. Бившият футболист на Пирин не сбърка и наказа предишния си тим - 1:0.

Второто полувреме започна с хубаво положение за “железничарите”, след като Карлос Франса напредна добре по левия фланг, нахлу в наказателното поле и малко преди аутлинията върна назад Калоян Кръстев, който бе на по-добра позиция. Централният нападател обаче не нанесе перфектния удар и прати топката в аут.

В 58-ата минута Бруно Франко опита късмета си с шут от дистанция след разбъркване в наказателното на Пирин. Мощният удар обаче прелетя далеч от целта.

Локо София продължаваше да натиска своя противник. В 67-ата минута Калоян Кръстев можеше да удвои преднината на своя тим, но след разбъркване в пеналтерията на “орлетата” нападателят се размина с топката и не успя да засече на празна врата. Малко по-късно Ковальов трябваше да се намесва след удар на Тешейра от добра позиция. 

В 73-ата минута Симеон Александров бе изведен в наказателното поле на домакините. Той успя да бутне топката и да преодолее излезлия напред Александър Любенов, след това обаче Александров стреля над напречната греда на опразнената врата и изпусна най-чистото положение за Пирин от началото на мача.

Три минути по-късно Карлос Франса бе изведен с дълго подаване. Той остана очи в очи със стража на Пирин и с майсторско изпълнение успя да го прехвърли - топката се озова в мрежата. Веднага обаче останаха съмнения за засада, а след това последва и редовната проверка на ВАР. В крайна сметка попадението бе отменено.

В 82-ата минута обаче всичко сякаш се реши. Столичани получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от сравнително далечна дистанция. Зад топката застана Карлос Франса, който стреля директно и с изключително силен изстрел прокара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ковальов - 2:0.

До края на срещата Локомотив можеше да вкара и трето попадение, но Ковальов успя да избие шут на Франса.

С тази победа столичани събират в актива си 6 точки и вече са на седмото място във временното класиране. Пирин от своя страна е на предпоследната 15-та позиция с едва 1 точка в актива си.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:0 ПИРИН

1:0 Красимир Станоев 45'+3 д.
2:0 Карлос Франса 82'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация