Байер Леверкузен удължи договора на Алонсо

18:40
Байер Леверкузен удължи договора на Алонсо

Байер Леверкузен удължи договора на старши треньора Шаби Алонсо с две години, като това се случи предсрочно и така новият контракт на испанеца с “аспирините” ще е до 30 юни 2026 г.

Самият наставник заяви: “Много съм благодарен за доверието, което клубът ми оказа. Фактът, че сме убедени в една и съща идея и една и съща посока по отношение на спортното направление, гарантира голяма близост и доверие между представителите на клуба и мен. Това е много добра и спокойна основа за ежедневната ни работа. Това е още една причина, поради която наистина се наслаждавам на работата си с моя екип и всички служители на Байер (Леверкузен). Гледам положително на изминалия сезон. Но искам повече, точно както и клубът. Именно върху това работим сега с решителност”.

Спортният директор Симон Ролфес добави: “Подписването на договора на Шаби през октомври миналата година като цяло беше посрещнато с голямо признание, но предизвика и известен скептицизъм. Намирахме се в трудна ситуация и въпреки че Шаби беше възприеман като световна звезда, той беше и неопитен треньор, който никога досега не беше ръководил топ отбор. Въпреки това аз бях убеден в неговата компетентност от самото начало, а Шаби беше убеден в качеството на нашия отбор. Заедно преодоляхме съпротивата и създадохме отново най-добрите перспективи за Байер (Леверкузен). Настоящото удължаване на договора е израз на голяма благодарност и взаимно доверие”.

Алонсо пое Байер Леверкузен през октомври 2022 г. Под негово ръководство клубът се стабилизира и впоследствие стигна до полуфиналите на Лига Европа и до 6-о място в крайното класиране на Бундеслигата. Заговори се, че Шаби Алонсо попада и в плановете на Реал Мадрид за наследник на Карло Анчелоти догодина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация