ЦСКА мечтае за чудо в реванша със Сепси

08:01
ЦСКА мечтае за чудо в реванша със Сепси

ЦСКА  София и Сепси се изправят един срещу друг в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят на стадиона в Сфънту Георге е от 20:00 часа и ще бъде ръководен от албанския рефер Елдориян Хамити.

Пред "червените" стои нелеката задача да заличат пасив от два гола, след като загубиха първата среща на "Армията" с 0:2. Кошмарни грешки в защита доведоха до този резултат, след който бе уволнен Саша Илич. Неговото място бе заето от Нестор Ел Маестро, за когото днешният мач ще бъде повторен дебют начело на тима. Сръбският специалист с британски паспорт водеше ЦСКА - София и през есента на сезон 2018/2019.

Столичани бяха надиграни от Сепси преди седмица и днес трябва да покажат друго лице, за да опитат да отстранят коравия си съперник. Ел Маестро ще направи всичко възможно, за да изненада носителя на Купата на Румъния пред пълните трибуни на стадиона.

"Червените" започнаха сезона по неубедителен начин и трябва да се реваншират пред своите фенове с добра игра и положителен резултат. Отборът почива през изминалия уикенд, тъй като отмени двубоя си срещу Етър от вътрешното първенство.

Сепси пък продължава да трупа самочувствие. Само преди три дни тимът на Ливиу Чоботариу разби Динамо (Букурещ) като гост с 3:0, а днес ще опита да повтори представянето си от срещата на стадион "Българска армия" и да се класира в следващия кръг на турнира.

В румънския клуб се обединиха около мнението, че все още нищо не е решено, въпреки че имат преднина от два гола. Наставникът на румънците заяви, че неговите футболисти трябва да бъдат много внимателни, за да не се стига до неприятни за тях изненади.

Новият стар треньор на ЦСКА  ще трябва да се справи с някои кадрови проблеми. Ел Маестро няма да може да разчита на контузените Амос Юга, Юрген Матей, Браян Морено и Брадли де Нойер, както и на Туфегджич, който вероятно ще се раздели с "червените" в следващите дни.

Добрата новина в лагера на българския отбор е, че след наказание се завръща Данило Асприля, който пропусна загубата предния четвъртък.

 

СЕПСИ - ЦСКА СОФИЯ

Вероятни състави:

СЕПСИ: Никзули, Аганович, Чоботариу, Балаша, Думитреску, Алими, Паун, Йон, Матей, Стефанеску, Шафранка; 

ЦСКА : Бусато, Кордоба, Кох, Петров, Турицов, Санянг, Кареасо, Линдсет, Асприля, Фаетон, Хайнц;

 

Стадион: "Арена Сепси ОСК", Сфънту Георге 
Съдия: Елдорян Хамити (Албания) 
Начало: 20:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация