Левски излиза за втора победа срещу Шкупи

07:52
Левски излиза за втора победа срещу Шкупи

Левски приема ФК Шкупи в реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Първият мач между двата тима завърши 2:0 в полза на “сините” и сега родният тим излиза с комфортен аванс на “Герена”. Двубоят стартира в 20:00 часа.

Освен с добрия резултат, с който влизат в срещата, Левски ще играе и само пред собствена публика, тъй като УЕФА забрани на феновете на Шкупи да пътуват до България. Причината са ексцесиите от миналата седмица, когато се стигна до сблъсъци, арести и до намушкването с нож на привърженик на “сините” от запалянковци на Шкупи. Сблъсъкът днес бе определен като “високо рисков” и именно поради тази причина от УЕФА решиха да не позволяват на северномакедонците да идват до София, за да гледат срещата.

Освен победата в Скопие Левски записа и друг успех миналата седмица. За разлика от останалите ни европейски участници, които отложиха срещите си, “сините” играха своя мач в efbet Лига и смачкаха с 6:0 у дома Локомотив (София). По този начин столичният тим набра скорост за днешния реванш и излиза с още по-голямо самочувствие

На терена днес се очаква да има и доста скаути на други тимове, които да следят футболисти на Левски. В медиите се появиха информации, че представители на италиански и френски клубове ще следят Жереми Петрис, а Стандарт (Лиеж) има сериозен интерес към Уелтон. Бразилецът се разписа в първата среща срещу Шкупи, когато откри резултата в 31-ата минута.

Иначе Шкупи стартира в Лигата на конференциите от първия предварителен кръг, когато победи Хегелман с 5:0. Иначе първенството в Северна Македония все още не е стартирало, така че отборът почива между двете срещу с Левски. Днешният двубой ще бъде добра загрявка за новия сезон на северномакедонците, тъй като в неделя излизат за първи мач от новата кампания в местната Първа лига срещу Работнички (Скопие).

Ако Левски продължи днес, то “сините” за втора поредна година ще прескочат втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Миналата година родният тим елиминира ПАОК в тази фаза на турнира, но след това отпадна от Хамрун. Ако стигнат до третия предварителен кръг, момчетата на Николай Костов ще срещнат някой измежду Апоел (Беер Шева) и Панавежис.


ЛЕВСКИ - ШКУПИ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Андреев, Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Митков, Краев, Ел Джемили, Уелтон, Роналдо, Рикардиньо 

ШКУПИ: Илязи, Тошевски, Илиески, Пинтер, Тимовски, Ричков, Дуду, Хамиди, Путита, Сифъс, Трапановски 

Стадион: "Георги Аспарухов", София 
Начало: 20:00 часа 
Съдия: Лионел Чуди (Швейцария)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация