Илия Груев беше отличен като един от най-полезните играчи на своята позиция

21:42
Илия Груев беше отличен като един от най-полезните играчи на своята позиция

Единственият българин в Бундеслигата Илия Груев продължава да трупа опит и логично попада в полезрението на специалистите. 23-годишния халф на Вердер Бремен беше отличен като един от най-полезните играчи на своята позиция според платформата Wyscout.

Под внимание се взимат средният брой пресечени топки заради позиционирането на терена и процентът на точни подавания напред. Условието в тази класация е даденият състезател да е централен халф под 24 години, да се състезава в топ 5 първенствата на Европа и да има поне 30 мача за своя клуб.

Според въпросните данни, сумарно за двата показателя, пред Груев има само няколко състезатели - Орелиан Чуамени (Реал Мадрид), който е категоричният №1, Самуел Коста (Алмерия), Жорис Шотар (Монпелие), Том Краус (Майнц 05) и Конър Галахър (Челси).

Българският национал е с малко под 7 пресечени паса/мач и почти 80-процентова успеваемост при пасовете напред. Така той се нарежда над далеч по-популярни имена като Едуардо Камавинга от Реал Мадрид, искания от Челси Мойсес Кайседо (Брайтън), желания от Ливърпул Ромео Лавия (Саутхамптън), Деклан Райс (Арсенал), Сандро Тонали (Нюкасъл), Джамал Мусиала (Байерн), Алексис Мак Алистър (Ливърпул) и др.

Илия Груев започва петия си сезон в Бремен, като двубоите му за първия тим на Вердер са 61. Неговият договор е до лятото на 2025 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация