Какво всъщност попречи на Миротич да премине в Партизан

15:27
Какво всъщност попречи на Миротич да премине в Партизан

Директорът на Партизан Зоран Савич обясни пред Mozzart Sport какво точно се е случило по време на преговорите с Никола Миротич, който в последния момент реши да не продължава кариерата си при “гробарите” заради обиди и закани по негов адрес. Според шефа на сръбския гранд 32-годишното крило е направило ключова грешка в хода на преговорите с тима. И до този момент черногорецът с испански паспорт е свободен агент, като за последно се тиражираше информацията, че той ще премине в Олимпия Милано.

“Комуникирахме си за първи път още преди началото на Финалната четворка в Евролигата. Знаехме, че Барселона няма да иска да продължи с Никола в отбора, той също го знаеше. Ние бяхме първият отбор, който се свърза с него в Европа. Разговорът ни беше честен, но искахме да изчакаме, за да завърши сезонът. Освен това се свързахме с неговия агент Игор Креспо, за да му предложим договор. Поддържахме контакт през целия юни, но разтрогването на договора му с Барселона се проточи дълго.

Всичко вървеше добре, преди той да направи една грешка. Когато водехме преговори, в цяла Европа вече се шумеше да евентуален негов трансфер в Олимпиакос, в Олимпия Милано. Никой не говореше за Партизан. И на него му харесваше. Той виждаше, че се отнасяме сериозно, никаква информация не излизаше от нас. Преговорите с него вървяха спокойно и той показваше хладнокръвие.

И после, по време на един от разговорите с мен и Желко Обадович, той ни прекъсна и каза, че ще дойде в нашия отбор и ще информира останалите тимове за решението си. Аз му препоръчах да не го прави, защото информацията веднага щеше да излезе наяве. В крайна сметка точно това и стана. Когато се появиха слуховете, напрежението нарасна и ситуацията се промени.

Имахме готов тригодишен договор за него, като той се съгласи на всички параметри. Дори му бяхме заложили клауза, според която той можеше да напусне отбора още след първата си година, ако не му харесваше начина, по който работим. Имаше още няколко клаузи, които му позволяваха да си тръгне по лесния начин. Ние му обещахме това и той прие. След това говори и с Кевин Пънтър. Открито каза, че иска да се бори за титлата в Евролигата с нас. Сподели, че не иска да взима номера на Данило Анджушич, който носеше №33, като вместо това щеше да вземе потника с №3.

Предложихме му да работи с най-добрия треньор в Европа, предложихме му да се превърне в истински идол на 25% от Сърбия, тъй като тук имаме много наши фенове. Да бъде част от проект, за който цяла Европа говори. Това, което не можахме да му предложим, бяха парите, които може би ще получи от другите клубове.

Никола дори се пошегува, че ще успее да издържи на цялото напрежение, тъй като вече имаше опит с трансфера си от Реал в Барселона. Въпреки това всички видяхте какво се случи накрая. Съжалявам, че тук всичко е на живот и смърт. Това не е нормално. Това е спорт. Състезателите трябва да излязат на терена и да покажат кой е по-добрият”, заяви Савич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация