Стенли: След мача с Англия през 1999 година ми изключиха телефона, защото нямах пари да си го платя

15:12
Стенли: След мача с Англия през 1999 година ми изключиха телефона, защото нямах пари да си го платя

Във втората част на първия епизод на спортния сезон в канала на известния ютубър Алпер Чочев, футболната легенда Стилиян Петров продължава да разказва интересни неща от своя живот и своята кариера. 

Проектът е колаборация между Алпер Чочев и Sportal.bg, като в следващите месеци ще ви покажем някои от най-известните родни спортисти и ще ви запознаем с техния път до голямата сцена.

"След мача с Англия 1:1 през 1999 година ми изключиха телефона, защото нямах пари да си го платя. Заминах с приятели на Слънчев бряг. След няколко дни Селтик отправя оферта до ЦСКА - за мен и Милен Петков. Обаче мен не могат да ме намерят. По едно време Тошко Кючуков ми казва, че Емил Данчев ме търси. Викам му: "Тоше, остави…" В 14:30 часа Томаш, Тошко и Мирчев влизат с 200 в стаята. Бутат ме да ставам, трябвало да пътувам за София. Викам: "Каква София бе, хора! Сега дойдохме на морето". Не, казват, пътуваш за Глазгоу. Взимам си панталон, една блузка, едни маратонки и яке.

В София са Емил Данчев, Лъчезар Танев и трима непознати от Селтик. Всичко стана за един ден. Аз, Милен Петков и Лъчо Танев излетяхме за Шотландия. Започват да преговарят. Милен се шегуваше, че фланелката ми е като закачалка от една седмица. Той не подписа. Финансовите условия бяха много занижени. Първата ми заплата мисля, че беше $300 на седмица, в ЦСКА взимах повече. Но за мен не бяха важни парите, Милен имаше вече семейство, имаше отговорности. Аз исках да играя футбол, да се развивам. Имах мечта и си следвах това, което искам да постигна”, разказа рекордьорът по мачове за националния отбор на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация