Дортмунд ликува срещу Манчестър Юнайтед в спаринг с пет гола (видео)

09:18
Дортмунд ликува срещу Манчестър Юнайтед в спаринг с пет гола (видео)

Американското турне на Манчестър Юнайтед приключи с поражение от Борусия (Дормтунд). “Червените дяволи” отстъпиха с 2:3 пред малко над 50 000 зрители в Лас Вегас. Донийл Мален отбеляза два гола за една минута за Борусия, а победното попадение заби Юсуфа Мукоко. За Юнайтед точни бяха Диого Далот и Антони.


Тимът на Ерик тен Хаг имаше подчертано териториално надмощие, но не се справи с бързите контри на съперника и регистрира трета поредна загуба в контролите след тези от Рексъм (1:3) и Реал Мадрид (0:2). Борусия пък спечели всичките си проверки до момента и продължава да върви по възходяща линия под ръководството на Един Терзич. 


19-годишното крило Омари Форсън започна като титуляр за Манчестър Юнайтед и отправи хубав удар в началото, спасен от Грегор Кобел. Пред другата врата отличен шанс за попадение се откри пред Карим Адейеми, но Том Хийтън внимаваше. В 24-ата минута Дон ван де Беек подаде на Далот, който с много силен шут извън наказателното поле откри резултата.


В края на полувремето защитата на "червените дяволи" сгреши и след рикошет топката отиде на крака на Мален, който веднага я насочи в мрежата за 1:1. Секунди по-късно нидерландецът се разписа отново. Този път Виктор Линдельоф не се намеси добре и новото попълнение на Борусия Марсел Забитцер, който през миналия сезон игра под наем в Юнайтед, подаде на Мален за втория му гол в мача.


В 52-ата минута ван де Беек направи още една асистенция. От неговото подаване се възползва Антони, който наказа неумелата изява на ветерана Матс Хумелс. Малко по-късно Джейдън Санчо можеше да се разпише срещу бившия си отбор, но Никлас Зюле спаси вратата на Борусия от ново попадение.


Победният гол за "жълто-черните" дойде в 71-ата минута, след като и двамата треньори бяха извършили голям брой смени. Германците отнеха топката и организираха скоростна контра, а подаването на Марко Ройс намери Мукоко на чиста позиция. Младият нападател изпревари Люк Шоу и отблизо опъна мрежата за крайното 3:2 в полза на Борусия.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация