Левски прегази Локо София на "Герена"

23:20
Левски прегази Локо София на "Герена"

Левски разпиля безобразен Локомотив София с 6:0 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от третия кръг на efbet Лига. "Сините" бяха тотални господари на терена и дори имаха възможности да направят още по-изразителен своя успех. Андриан Краев (20) беше точен за "сините", а Джавад Ел Джемили (38, 51) удвои, след което направи резултата класически. За втори пореден път Ел Джемили бележи два гола в един мач, след като направи това в двубоя с Ботев (Пловдив) преди седмица. Марин Петков (68) също добави своето име на светлинното табло, появил се минути по-рано от резервната скамейка. Роналдо (72) наказа грешка на вратаря на Локомотив и също се разписа, а Илиян Стефанов (79) получи овациите на "сините" привърженици с шестия гол в мача, след който халфът се разплака, сочейки към небето. Попадението си Стефанов посвети на своя починал наскоро баща. 

След първите два кръга двата тима бяха съседи в класирането, като имаха актив от по три точки. “Сините” започнаха със загуба като домакин от ЦСКА 1948, но след това победиха с 3:1 Ботев (Пловдив) на Колежа. “Железничарите” пък стартираха с победа над Ботев (Враца), но после регистрираха поражение от съименника си от Пловдив.

Николай Костов даде почивка централния нападател Рикардиньо, който излезе принудително по време на гостуването на Шкупи от Лигата на конференциите. Бразилецът имаше проблеми с кръста и не беше рискуван срещу Локомотив. 

Във втората минута Левски организира страхотна атака, при която Андриан Краев намери Ел Джемили в центъра на терена. Младокът подаде в коридор към набралия скорост Роналдо, а бразилецът излезе сам срещу стража на Локомотив. Второто докосване на Роналдо му изневери и позволи на Бубакар Гайе да легне и да улови топката. Три минути по-късно изстрел на Уелтон от дистанция завърши в трибуните. 

В 13-ата минута Локомотив (София) организира контраатака, при която Карлос Франса подаде към набралия скорост по лявото крило Валентин Николов. Той опита удар към далечния ъгъл, който не затрудни по никакъв начин стража Пламен Андреев.  

В 20-ата минута Левски поведе в резултата. "Сините" изпълниха късо ъглов удар, а Ел Джемили върна назад към Уелтон. Бразилецът центрира остро в наказателното поле, където капитанът в днешната среща Андриан Краев се бе позиционирал отлично и от близка дистанция насочи топката с глава в мрежата. 

Левскарите не пропуснаха да "поздравят" привържениците на Шкупи, с които имаха сериозно разправии през седмицата, когато Левски гостуваше в Скопие. Те също така поздравиха своя бивш наставник Станимир Стоилов, а голям транспарант срещу мажоритарния собственик Наско Сираков се появи в Сектор В.

В 38-ата минута Левски удвои преднината си чрез Джавад Ел Джемили. Дълго диагонално подаване на Андриан Краев намери Уелтон на левия тъч. Бразилецът пое и влезе навътре, а Найденов и Луис Диас се втурнаха да го спират. Уелтон видя включилия се Ел Джемили и му подаде, а намиращият се в отлична форма полузащитник влезе в наказателното поле и необезпокояван насочи удара си във вратата. 

В 51-вата минута Джавад Ел Джемили отбеляза втория си гол в мача и общо четвърти от началото на сезона. Той се възползва от изключително разконцентрирани действия на Алан Диас в защита, който изчисти топката право в краката на халфа на Левски. Последва удар на полузащитника, който се отби в крака на Диас и не остави никакви шансове на стража Гайе за намеса. 

В 59-ата минута Ел Джемили можеше да оформи и своя хеттрик с шут от границата на наказателното поле, но постановката на тялото на халфа беше лоша и той шутира над вратата. В 61-вата минута същото стори и Цунами.

Левски продължи да се забавлява и да търси още попадения. Такова падна в 68-ата минута, в която влезлият от резервната скамейка Марин Петков се разписа. Фадига задържа топката и беше дублиран от Цунами. Бразилецът получи топката на скорост, след което подаде към точката за изпълнение на дузпа, където Петков се бе позиционирал и с удар от движение направи резултата 4:0. Това е и мач номер 100 за юношата на "сините".

Левски не спря дотук и наказа разпиляната защита на Локомотив за пети път. Този път в грешник за "железничарите" се превърна стражът Гайе, който опита да покаже техника пред голлинията си, но вместо това топката му бе отнета от Роналдо и пратена във вратата.

Веднага след подновяването на играта можеше да се стигне и до шести гол, но този път Гайе спря Джемили. В 79-ата минута още една резерва се възползва от шанса си и отбеляза гол за Левски. Илиян Стефанов засече безупречно центриране по земя на капитана Андриан Краев, след което посвети гола си на своя починал наскоро баща. Стефанов не скри сълзите си и получи аплодисментите на публиката. 

В 84-ата минута Карлос Франса можеше да отбележи почетно попадение за Локомотив, но ударът му срещна страничната греда на вратата зад Пламен Андреев. 

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 6:0

1:0 Андриан Краев 20'
2:0 Джавад Ел Джемили 38'
3:0 Джавад Ел Джемили 51'
4:0 Марин Петков 68'
5:0 Роналдо 72'
6:0 Стефанов 79'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация