Голово зрелище между Атлетико Мадрид и Манчестър Сити в Сеул

17:06
Голово зрелище между Атлетико Мадрид и Манчестър Сити в Сеул

Атлетико Мадрид постигна победа с 2:1 над Манчестър Сити в контрола между двата тима играна в столицата на Южна Корея - Сеул. Играчите на Диего Симеоне успяха да вземат преднина от две попадения в рамките на няколко минути през втората част, когато Мемфис Депай (67’) откри резултата, а Яник Караско (74’) удвои. “Гражданите” намалиха изоставането си чрез Рубен Диаш (86’), но време за повече сякаш нямаше. Срещата пък започна с 45 минути закъснение поради проливния дъжд, който се изля преди двубоя.

Футболистите на Джосеп Гуардиола започнаха много по-активно срещата и държаха инициативата в свои ръце. Въпреки това първото по-интересно положение бе пред Едерсон след удар на Антоан Гризман. “Гражданите” отговориха с изстрели Хулиан Алварес и Бернардо Силва. В 20-ата минута топката се озова в мрежата на Ян Облак след корнер, но съдията свири фал.

Една от големите битки на терена се оформи на един от фланговете, където Джак Грийлиш и Сесар Аспиликуета водеха доста здрава битка, която доведе и до жълт картон за бранителя. Малко след това Алваро Мората също отправи опасен изстрел. Малко след това Фил Фодън също се озова в добра позиция, но не успя да преодолее Облак.

Втората част започна с прецизно спасяване на появилия се от скамейката Щефан Ортега, който парира опасен изстрел на Самуел Лино. Манчестър Сити отговори със страхотен изстрел от 30 метра на Кайл Уокър, който се отби в напречната греда. Малко след това отново Джеймс МакАтий бе изведен отлично срещу резервния страж на мадридчани - Иво Гърбич, но хърватският страж съумя да отрази кълбото.

Футболистите на Атлетико Мадрид рязко вдигнаха темпото след изминаването на час игра. Първо Анхел Корея бе изведен по отличен начин в наказателното поле и стреля опасно, но топката премина покрай дясната греда на Ортега. Малко след това отново той този път размени отлично двойно подаване с Мемфис Депай, а нидерландецът много хубав плътен удар откри резултата за 0:1 в полза на испанците.

“Дюшекчиите” продължиха да играят доста активно и да създават много проблеми на отбраната на Сити. Отново Депай няколко минути след първото полувреме можеше да вкара втори гол, след като получи перфектен пас около точката за дузпа, но Ортега успя да парира, макар и доста несигурно. В 74-ата минута Яник Караско пое на левия фланг, сам напредна и от дъгата опъна мрежата зад стража на “гражданите” за втори път в двубоя.

Манчестър Сити успя да намали изоставането си в срещата пет минути преди края на редовното време, когато Рубен Диаш засече центриране от корнер и отбеляза за 1:2. Това бе последна контрола за шампионите в Премиър лийг преди двубоя за Къмюнити шийлд срещу Арсенал през следващата седмица. Атлетико Мадрид от своя страна има още две предвидени проверки срещу Реал Сосиедад и Севиля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация