Ливърпул се намесва в трансферната сага "Мбапе" с изненадващ ход

07:09
Ливърпул се намесва в трансферната сага "Мбапе" с изненадващ ход

Ливърпул води преговори с Пари Сен Жермен за взимането под наем на звездата Килиан Мбапе, твърди „Мирър“. Мърсисайдци искат да се подсилят с френския национал в следващите 12 месеца до изтичането на договора му. По този начин ПСЖ ще получи някакви пари за нападателя, който не иска да удължи контракта си, а самият той ще играе, вместо да рискува да пропусне целия сезон. 


Както е известно, ПСЖ отчаяно се опитва да продаде Мбапе и прие офертата на Ал-Хилал на стойност 300 млн. евро, но самият футболист категорично отказа да отиде в Саудитска Арабия. За шефовете на парижани това е сигурен знак, че той има договорка с Реал Мадрид да подпише като свободен агент на “Сантиаго Бернабеу” следващото лято. 


Мбапе винаги се е отнасял с голямо уважение към Ливърпул, а майка му дори е фенка на тима от “Анфийлд”. През годините Юрген Клоп няколко пъти е говорил с нападателя за негов евентуален трансфер в клуба, включително преди Мбапе да премине от Монако в ПСЖ. 


В същото време, "EPSN" съобщава, че Реал Мадрид планира да завърши трансфера на световния шампион до старта на сезона в Ла Лига на 15 август. На “Сантиаго Бернабеу” разчитат самият играч да направи първата крачка, с която публично да изяви желанието си да облекче екипа на кралския клуб. Мадридчани са готови и да чакат Мбапе още една година, но предпочитат да го привлекат още сега, макар да са наясно, че това би им струвало над 200 млн. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация