Барса с класика срещу Реал пред 80 хиляди в Арлингтън (видео)

04:39
Барса с класика срещу Реал пред 80 хиляди в Арлингтън (видео)

Барселона срази вечния си съперник Реал Мадрид с 3:0 в чаканата с огромен интерес контрола, част от американското турне на двата испански гранда. Резултата откри Усман Дембеле в 15-ата минута след пас на Педри. Малко по-късно Винисиус Жуниор пропусна дузпа, стреляйки в напречната греда. Още три пъти гредите лишиха "белия балет" от попадение, а в края на мача младокът Фермин Лопес и Феран Торес направиха победата на Барса повече от убедителна.


По трибуните на "AT&T Стейдиъм" в "Арлингтън" имаше над 80 000 фенове, които се насладиха на първото за сезона издание на Ел Класико. В предишните си проверки Реал победи Милан (3:2) и Манчестър Юнайтед (2:0), а Барса отстъпи на Арсенал (3:5). Днешният успех е трети за "лос кулес" над мадридчани на американска земя след тези през 2017 година и миналото лято.


Още в 4-ата минута свиреп шут на Ромеу срещна гредата. Последваха две опасни атаки на Реал, а зарядът на двубоя нямаше нищо общо с приятелски мач и футболистите на двата тима влизаха максимално твърдо във всяко единоборство. След четвърт час игра перфектна комбинация на Барселона завари неподготвени бранителите в бяло. Педри пусна проницателен пас към бързия Дембеле, който от малък ъгъл стреля по диагонала и топката спря в мрежата - 1:0.


Много скоро "блаугранас" имаха шанс да удвоят преднината си, но Алаба блокира удар на Балде. В 19-ата минута Валверде центрира, Белингам не успя да засече топката, но тя срещна ръката на Араухо и Реал получи дузпа. С изпълнението се нагърби Винисиус, който не крие желанието си през този сезон да е титулярен изпълнител на наказателните удари. Бразилецът вложи максимална сила, но уцели напречната греда и резултатът остана непроменен.


В средата на полувремето Чуаемени фаулира грубо Гюндоган и съдията му показа жълт картон. След тази ситуация острите нарушения зачестиха. Андреас Кристенсен получи контузия и вместо него се появи Ерик Гарсия. В 33-ата минута Тер Стеген се разтегна и изби фалцов удар на Родриго. Секунди след това и Камавинга видя жълтия цвят за закъсняло влизане в краката на Араухо. 


В 39-ата минута късметът отново обърна гръб на Реал Мадрид. Първо Винисиус, а след това и Белингам стреляха в гредите, преди защитата на Барселона да успее да изчисти. Де Йонг беше следващият, който направи грубо нарушение и футболистите на двата отбора се посбутаха, но без да се стигне до нещо по-сериозно. Малко преди почивката Чави извърши втора принудителна смяна, като този път Гюндоган отстъпи мястото си на Сержи Роберто. Ферлан Менди също не завърши полувремето и вместо него се появи Франсиско Гарсия.


Втората част започна по-спокойно, но не мина много време преди съперниците да сътворят няколко опасни атаки. В 50-ата минута Левандовски опита да изненада Куртоа, но ударът му беше блокиран. Анчелоти вкара в игра Кроос и Модрич, което веднага направи действията на мадридчани по-подредени. В 62-ата минута гредата още веднъж попречи на "кралете" да стигнат до гол. Ударът на Чуамени имаше и сила, и точност, но топката се отби от напречната греда, а след това и от гърба на Тер Стеген.


Многото смени накъсаха играта в последните 20 минути. Барса все повече разчиташе на контратаки, а Реал с всички сили търсеше изравняването. Винисиус демонстрира скоростта си и навърза няколко защитници на противника, но ударът му мина на сантиметри от целта. В 85-ата минута Кроос загуби топката, а Сержи Роберто комбинира с Фермин Лопес. Младият нападател имаше опции да подаде на свои съотборници, но избра да шутира и заби топката под гредата.


В последните секунди каталунците вкараха и трети гол. Фермин Лопес изведе Феран Торес на чиста позиция, а той прехвърли Куртоа, след което хладнокръвно насочи топката в опразнената врата.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация