Страхотно зрелище в Мадрид: Реал трудно надви Атлетико (видео)

00:54
Страхотно зрелище в Мадрид: Реал трудно надви Атлетико (видео)
В зрелищен мач на стадион "Висенте Калдерон" Реал Мадрид спечели столичното дерби на Испания срещу Атлетико Мадрид с 3:2. По този начин "белия балет" остана на второ място в Примера дивисион само на точка от лидера Барселона.

"Кралския клуб" откри още в 5-а минута, когато Диара открадна топката от защитата на "дюшекчиите" и подаде за Кака. Бразилецът със силен шут не остави шанс на Асеньо за 0:1. Двадесет минути по-късно Марсело удвои преднината на гостите със силен шут от малък ъгъл. Бензема пусна на левия бек, който стреля силно и едва не скъса мрежата на Атлетико. Страхотен гол за "белия балет" и тишина на "Висенте Калдерон". Секунди преди почивката Шимао излезе сам срещу Касияс и стреля опасно, но стражът на Реал по чудесен начин изчисти в корнер.

През второто полувреме домакините се опитаха да вкарат бърз гол, с който да се върнат в мача. Натискът им обаче по-скоро хаотичен и скоро "кралския клуб" отново взе инициативата и започна да плете красиви атаки на скорост. В 55-а минута гол от воле на Бензема бе отменен заради засада. Решението на рефера като че ли бе правилно, въпреки че нападателят бе почти на една линия с бранител на "дюшекчиите".

"Белия балет" дебнеше съперника си на контраатака, но това не пречеше на нападателите на Реал да пресират здраво бранителите на Атлетико. В 63-а минута Игуаин открадна топката от защитник на "дюшекчиите", нападателят напредна сам срещу Асеньо и с мощен удар по диагонала направи резултата класически. Веднага след това аржентинецът бе заменен от Раул.

Буквално в следващата атака резервата Агуеро навърза двама защитници на Реал и излизаше сам срещу Касияс, когато Серхио Рамос го подсече на границата на пеналта. Реферът нямаше друг избор освен да изгони бранителя на Реал и да отсъди фаул за "дюшекчиите". Шимао шутира опасно от статичното положение, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда на Реал.

"Кралския клуб" не позволи да бъде поставен под напрежение, след като остана с човек по-малко. Момчетата на Пелегрини владееха повече топката и не даваха на Атлетико да прави опасни атаки. В 74-а минута Раул бе близо до четвърти гол, преодолявайки двама бранители на "дюшекчиите", но точно преди да шутира топката му бе избита от краката.

Атлетико обаче не се предаде и при една контраатака стигна до гол. Уйфалуши се измъкна по дясното крило и пусна топката за Форлан, който отблизо не сбърка и върна интригата в двубоя. Две минути по-късно "дюшекчиите" отново матираха отбраната на Реал. Агуеро бе изведен сам срещу Касияс през центъра на защитата на Реал. Пепе се опита да спре Кун, но аржентинецът остана на краката си и хладнокръвно вкара топката в мрежата за 2:3

В 85-а минута Шимао бе на път да изравни, след като получи топката сам срещу Касияс, но крилото шутира от воле и коженото кълбо отиде в трибуните зад вратата. Изпълнението може със сигурност да получи етикет "Бижутерия". Секунди по-късно Форлан стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът мина встрани от вратата. В крайна сметка Реал успя да удържи преднината си до края на четириминутното продължение и записа много ценна победа в борбата си за титлата на Испания.

Видео от срещата вижте Тук!


Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 2:3


0:1 Кака 5-а мин
0:2 Марсело 25-а мин
0:3 Игуаин 63-а мин
1:3 Форлан 80-а мин
2:3 Агуеро 82-а мин

Атлетико Мадрид:
Асеньо, Ибанез, Лопез, Уйфалуши, Переа, Гарсия, Шимао, Сантана, Форлан, Журадо, Рейес

Реал Мадрид:
Касияс, Марсело, Рамос, Пепе, Гарай, Арбелоа, Шаби Алонсо, Ласана Диара, Кака, Игуаин, Бензема
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

braian
13.11.2009 15:50

Пелегрини няма място в кралския клуб !!

GabiMarkez
08.11.2009 14:54

Аутлетико не заслужаваха нищо от този мач. 80 минути Реал ги смазаха и после играха 10 минутки и искали точка, еми няма.. *thumb_down*

kanasiobigi
08.11.2009 12:26

Секунди преди почивката Шимао излезе сам срещу Касияс и стреля опасно, но стражът на Реал по чудесен начин изчисти в корен.
*lol*

soni_14
08.11.2009 11:23

Атлетико заслужаваха точка *thumb_down*

top4o_1994
08.11.2009 11:16

Атлетико и с челси вкараха късни голове но показват признаци на сабуждане

svilen_tomov
08.11.2009 11:14

"Кралския клуб" не позволи да бъде поставен под напрежение, след като остана с човек по-малко.

Мача гледахте ли го...след червения картон на Рамос имаше един отбор на терена и това беше Атлетико. Яд ме е за пропуските на Кун и Шимао съвсем в края на мача, но Атлетико късно се събудиха и заслужено загубиха

GodOfHatred
08.11.2009 08:56

Ей това е Реал.Мачкат при това без Роналдо.Ако не беше червения картон на Рамос нямаше да вкарат 2та гола накрая.HALA MADRID!! *thumb_up*

biserms
08.11.2009 08:39

Абе имам 1 въпросче.Поствам го тук ,защото това е водещата тема.Защо вече не побликувате онази "видео" статия след всеки уикенд - "ТОП 5 на мачовете през уикенда" ?Мисля ,че само 1 път съм я срещал ,а преди излизаше след всеки уикенд ? *wonder*

me4a123
08.11.2009 07:05

Съдията реши мача. Червения картон не може да замести грешките които направи явно умишлено. Реал с много силно нападение и слаба защита. Барса направо ще ги смачкат.

Lollipopp
08.11.2009 01:30

някой по неграмотен неможе ли да я напише тая статия ... *erm*

koki4aaa
08.11.2009 01:21

Атлетико е велик тим ,не заслужаваше да загуби мача *sad*