Юве се развихри и писа \"много добър\" на Аталанта (видео)

23:41
Юве се развихри и писа \"много добър\" на Аталанта (видео)
Ювентус победи Аталанта като гост с 5:2 в голово шоу от поредния кръг на италианската Серия "А".

През първия половин час играта бе равностойна, като в определени периоди домакините пробваха да обсадят вратата на Джанлуиджи Буфон. Защитата на Юве не изглеждаше особено стабилна и в този двубой, като Фабио Гросо си изкара глупав жълт картон още в самото начало. Кристиано Дони изпусна страхотна възможност да открие резултата в 33-а минута след разбъркване в пеналта на "старата госпожа". Футболистът на Аталанта шутира опасно от точката на дузпата, но топката премина на сантиметри от страничната греда на Буфон.

Две минути по-късно Юве успя да задържи малко по-дълго време топката. Гросо изненадващо се включи в атаката по десния фланг. Левият краен защитник на "бианконерите" получи добър пас от Диего в наказателното поле на домакините, поколеба се за миг, но после изненадващо се обърна и центрира в малкия пеналт, където чакаше Мауро Каморанези. Дългокосият халф засече топката с глава и откри резултата. "Бергамаските" едва бяха били център след това попадение, когато Камо избухна за втори път. Националът на "Скуадра адзура" получи топката на границата на наказателното поле и с прекрасен шут отбеляза второто си попадение в срещата. До края на полувремето Юве можеше да направи резултата класически, но Мело изпусна да отбележи след добър пас на Джовинко. "Атомната мравка" и Диего бяха с основна заслуга за преднината на "старата госпожа". Дуото постоянно тероризираше отбраната на домакините, а в последните секунди на полувремето Дони подсече каруцарски бразилския плеймейкър на Юве и бе официално предупреден за това свое нарушение.

Пет минути след почивката Аталанта намали резултата. Валдес бе изведен сам срещу Буфон, след като бе изпуснат от Мартин Касерес. Левият халф на "бергамаските" със силен шут препарира вратаря на торинския гранд за 1:2. Буквално в следващата атака Диего центрира от фаул и Фелипе Мело вкара трети гол, който спорно бе отменен заради засада. Две минути по-късно Джовинко центрира опасно и Поулсен отбеляза, но този път положението офсайд беше явно и това попадение на Юве бе отменено. Джови обаче продължи да нахлува опасно отляво и след ново негово центриране топката бе изчистена на крака на Фелипе Мело, който с яка тупалка отбеляза гол, който вече нямаше как да не бъде зачетен.

В 70-а минута Аталанта отново се върна в мача. Тирибоки изведе Чераволо, той финтира Гросо и със силен удар намали на 2:3. В 84-а обаче Диего с левачката елегантно вкара четвъртия гол за Ювентус. "Бианконерите" не спряха до тук и две по-късно Киелини се включи в атака по левия фланг и пусна за Трезеге, който направи едно от своите гениални волета и разстреля вратаря за 5:2.

Видео от срещата може да видите ТУК!

Аталанта - Ювентус 2:5


0:1 Каморанези 35-а мин
0:2 Каморанези 37-а мин
1:2 Валдес 51-а мин
1:3 Мело 55-а мин
2:3 Чераволо 70-а мин
2:4 Диего 84-а мин
2:5 Трезеге 86-а мин

Аталанта:
Консигли, Таламонти, Белини, Гарикс, Пелусо, Гуаренте, Валдес, Падоин, Дони, Чераволо, Тирибоки

Ювентус:
Буфон, Касерес, Киелини, Канаваро, Гросо, Мело, Поулсен, Каморанези, Джовинко, Диего, Трезеге

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
07.11.2009 23:51

Умеем да бележим голове,показахме го и срещу Самподория и срещу Аталанта.Дори без Алекс , Якуинта и Амаури нападението е добро.Това ,което ме притеснява е пропукванията в защита.Отбори с класи под тази на Юве успяват да ни вкарат по 2-3 гола (пример Аталанта и Наполи).Все пак днес играхме много добре и заслужено взимаме 2те точки *thumb_up* Forca bianconeri !

Juventus_tifoz
07.11.2009 23:46

Добър мач. Ако не бяха и двата отменени гола, резултата щеше да е 2-7 *thumb_up* FORZA JUVE