Ливърпул потвърди раздялата с Хендерсън

18:33
Ливърпул потвърди раздялата с Хендерсън

Ливърпул официално обяви трансфера на досегашния капитан на отбора Джордан Хендерсън в Ал-Етифак. Според английските медии мърдисайдци ще получат за 33-годишния халф 12 милиона паунда плюс бонуси. Още вчера Хендо, който в продължение на 12 години защитаваше цветовете на Ливърпул, се сбогува с феновете чрез социалните мрежи.

„Всички клуба искат да изразят своите благодарности и признателност за всичко, което Джордан направи за нас през тези 12 години“, пише в официалното съобщение от страна на клуба.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също даде специално интервю, посветено на Хендерсън. Повечето от звездите на мърсисайдци също изпратиха своито послания към него.

„В понеделник, когато пристигнахме обратно в Ливърпул, Хендо ни чакаше, за да се сбогува подобаващо с отбора и с треньорския щаб, така че това беше наистина хубав жест от негова страна. Знам, че това беше трудно решение за Хендо. Аз бях до него или с него през целия път. Тъжно и странно е за мен, защото той е единственият капитан, когото имах тук, в Ливърпул. Без никакво съмнение, ще ни липсва и като човек, и като играч, но това е футболът“, заяви Клоп.

От Ал-Етифак също обявиха трансфера. Договорът на Хендерсън с клуба, воден от Стивън Джерард е за три сезона. Според източници като „Ди Атлетик“ и „Дейли Мейл“ халфът ще получава близо 700 000 паунда седмично и по този начин ще стана най-високоплатеният английски футболист.

Хендерсън спечели осем значими трофея с Ливърпул, изигра 492 мача и отбеляза 33 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация