Ал Хилал плати 60 милиона евро за голмайстора на руското първенство

08:27
Ал Хилал плати 60 милиона евро за голмайстора на руското първенство

Бразилското крило на Зенит Малком вече е футболист на Ал Хилал Рияд от Саудитска Арабия. Финансови детайли по трансфера не бяха оповестени, но преди седмица изпълнителният директор на руснаците Александър Медведев заяви пред агенция РИА Новости, че Ал-Хилал е готов да плати за голмайстора на тима 60 милиона евро. 

26-годишният флангови футболист е четвъртото ново попълнение на Ал Хилал това лято. Преди това бяха привлечени сенегалският защитник Калиду Кулибали, сръбският халф Сергей Милинкович-Савич и португалеца Рубен Невеш. 

Малком, който е бивш футболист на Барселона, стана голмайстор на руската Висша лига с 23 попадения, а Зенит спечели титлата. 

Бразилецът е поредното звездно име, което акостира в саудитската лига. Ал Хилал е от Рияд, един от най-силните в исторически план клубове в страната, но през изминалия сезон загуби и титлата, и националната купа. 

Ал Хилал се бореше за подписа и на Лионел Меси, който обаче избра да продължи пътя си в американския Интер Маями. Клубът не успя и в опита си да купи Килиан Мбапе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация