Реал Мадрид надви Манчестър Юнайтед в приятелски мач

06:05
Реал Мадрид надви Манчестър Юнайтед в приятелски мач

Две от новите попълнения на Реал Мадрид донесоха победата срещу Манчестър Юнайтед в контрола, играна в Хюстън. "Кралете" се наложиха с 2:0, а попаденията бяха дело на Джуд Белингам и Хоселу. Белингам откри резултата в 6-ата минута след пас на Антонио Рюдигер, а Хоселу се разписа малко преди края с превъзходна задна ножица. 

Реал започна турнето си в САЩ с драматичен успех срещу Милан (3:2), а днес повали друг от грандовете на европейския футбол. За Юнайтед това беше втора поредна загуба в проверките след тази срещу Рексъм вчера, когато Ерик тен Хаг заложи изцяло на футболисти от втория отбор и младежката академия.

Над 67 000 зрители по трибуните станаха свидетели на красив мач, в който на моменти прехвърчаха искри. Андре Онана дебютира на вратата на "червените дяволи", а младата надежда Коби Мейну се контузи още в началото и беше заменен от Кристиан Ериксен. Лошите новини за Юнайтед продължиха и в 6-ата минута Белингам прати топката във вратата на английския тим след подаване на Рюдигер и майсторски прехвърлящ удар.

Двата отбора действаха на високи обороти и създадоха доста положения. Отлично впечатление с включванията си в предни позиции остави левият бек на Реал Фран Гарсия. Юнайтед можеше да изравни в средата на полувремето, но Гарначо шутира в аут, а малко по-късно Андрий Лунин спаси удар на Мейсън Маунт. Пред другата врата пропуск направи Винисиус Жуниор. Секунди преди почивката Лисандро Мартинес фаулира грубо Белингам, който се ядоса и двамата се сдърпаха, но бързо бяха разтървани.

Втората част започна с шест смени в състава на Реал и още една добра намеса на Лунин. Този път украинецът изби в корнер изстрел на Гарначо. След час игра и съставът на Юнайтед беше изцяло подменен, като от стартовите 11 останаха единствено Онана и Бруно Фернандеш. Двубоят продължи да е интересен, но неточните подавания зачестиха.

Скот Мактоминей също не успя да преодолее Лунин, който демонстрира, че е достойна алтернатива на Тибо Куртоа. Хоселу се появи в 62-ата минута и се оказа на върха на няколко скоростни атаки на "белия балет", но ударите му бяха неточни. Антони пропиля добра възможност за Манчестър Юнайтед, а Лунин парира далечен изстрел на Мартинес, преди да дойде най-красивият епизод в двубоя. Лукас Васкес центрира от десния фланг и намери непокрития Хоселу, който заби топката в мрежата с акробатично изпълнение.

На 30 юли Реал Мадрид ще се изправи срещу вечния си съперник Барселона в Арлингтън, а следващият мач на Юнайтед е срещу Борусия (Дортмунд) на 31 юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация