Най-скучният за гледане тим приема закъсалия за точки шампион

21:18
Най-скучният за гледане тим приема закъсалия за точки шампион
Двубоят между отборите на Пирин Благоевград и Левски утре от 14:30 часа ще е 48-и сблъсък между двата тима в "А" група. Досега "сините" имат 30 победи и седем загуби, при 10 равенства. Головата разлика е 92-31 в полза на столичани, съобщава официалният сайт на шампионите. Преди изиграването на тази среща Пирин се намира на 11-о място в класирането с 15 точки, а Левски е на 8-а позиция с актив от 16 точки.

► В миналия кръг Левски записа втори пореден успех с три вкарани гола - 3:1 срещу Локомотив Мездра, следвайки победата в Своге с 3:2. Пирин надви с 1:0 Черно море в първия мач след оставката на Наджи Шенсой.

Левски има три победи, равенство и загуба като гост. Повече точки навън от шампиона имат само ЦСКА, Литекс и Локомотив София.

► "Орлетата" са най-скучният за гледане тим от неутрална гледна точка - в техните срещи са паднали едва 16 гола - средно по-малко от 1.5 на мач. В срещите на "сините" зрителите са видели 31 попадения - средно по 3.1 на двубой.

ФОРМА
Пирин

1. Отборът е взел 8 точки от последните 18 възможни - 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в шест кръга.
2. Само Черноморец, ЦСКА и Локомотив София са по-силни домакини от Пирин.
3. Миньор е единственият отбор, вкарал гол и съответно победил Пирин като гост. Това се случи в първия кръг на настоящото първенство. След това в мисията се провалиха Славия, ЦСКА, Локомотив Пловдив, Спортист Своге и Черно море.
4. Пет от седемте гола на "зелените" са реализирани в периода между 20-а и 40-а минута.
5. Футболистите на Пирин са отправили 101 удара към вратата на съперниците - 44 точни, 53 неточни, а четири изстрела са срещнали гредите.
6. "Орлетата" са най-некоректният отбор в елита - те са извършили 230 нарушения - тоест средно по един фаул на всеки четири минути и 20 секунди.
7. "Зелените" са изпълнили едва 39 корнера и са направили само 161 центрирания - показател, по който те изпреварват единствено Ботев.

Левски
1. Шампионът взе втора поредна победа в "А" група в миналия кръг, която бе и едва втора на собствен терен през настоящото първенство.
2. Левски не успя да вкара гол вече в три мача този сезон. През миналото първенство техният брой бе четири.
3. "Сините" са най-опасни в последния половин час на срещите си - след 60-а минута те са вкарали десет от 19-е си попадения.
4. "Сините" са извършили 204 фаула, а правилата срещу тях са били нарушени 153 пъти - най-малко от всички тимове в елита.
5. Левски вече е четвърти по точни удари (58) към вратата на съперника. "Сините" имат и 59 неточни изстрела, а други четири са срещнали гредите.
6. Левски е трети по изпълнени корнери (71) и четвърти по направени центрирания - 275.

СЪДИЯ
Ангел Ангелов

*Ще ръководи шести мач в елита този сезон. Досега е отсъдил 207 нарушения, включително рекордните 30 срещу Сливен в двубоя срещу Берое в миналия кръг.
*Той е показал показал 16 жълти и един червен картон - на Ивайло Цветков от Миньор.
*Ангелов вече свири един мач на Пирин - загубата с 0:1 от Миньор, като показа жълт картон на Радослав Анев.
*Баланс от мачовете на Ангелов - два успеха на домакините, две победи на гостите и едно равенство.
*През миналия сезон бе рефер на още два мача на Пирин - срещу Локомотив София (0:4) и срещу Славия (3:2).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация