Извънредно: Филип Кръстев има нов отбор

14:06
Извънредно: Филип Кръстев има нов отбор

Националът Филип Кръстев ще продължи кариерата си в шампиона на САЩ Лос Анджелис ФК, научи Sportal.bg. Полузащитникът, който доскоро защитаваше цветовете на Левски преминава в първенеца на МЛС под наем от белгийския Ломел, който чрез Сити Груп държи правата му. Белгийците ще получат сума за преотстъпването му, а американците ще имат опция да го закупят след края на сезона, за сума, която да го направи сред топ 5 на най-скъпите трансфери на български играч в историята.

Кръстев записа много силни година и половина на "Герена", където записа близо 50 мача и отбеляза 13 гола, а също така и се наложи в националния отбор. Преди това 21-годишният играч има периоди в нидерландския Камбур и френския Троа, а иначе е юноша на Славия.

Лос Анджелис направи дубъл в САЩ през миналия сезон, спечелвайки шампионата и МЛС Купата. В момента пък тимът се намира на втора позиция в Западната конференция с 37 точки - на четири от лидера Сейнт Луис. В отбора играят легендата на Ювентус Джорджо Киелини и бившият нападател на Арсенал Карлос Вела. През миналия сезон пък в тима бе Гарет Бейл. Очаква се по-късно днес американците да обявят официално трансфера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация